Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltării, a anunţat că aşteaptă demisia de onoare a lui Petre Tobă, actualul ministru al Internelor, dacă şeful guvernului, Dacian Cioloş, nu va decide să-l demită.

udrea

Udrea susţine că “înlăturarea din funcţie a lui Tiberiu Niţu, fostul procuror general, este o acţiune cel puţin ciudată. El şi-a dat demisia, deşi nu a fost acuzat oficial de nimic. Este vinovat doar că i-a apărut numele în dosarul lui Gabi Oprea. Pai dacă i-au trecut numele în dosarul respectiv, atunci ar fi trebuit să-l pună sub acuzare măcar pentru complicitate”.

De asemenea, fostul ministru al Dezvoltării este de părere că “dacă Tiberiu Niţu şi-a dat demisia, deşi nu a fost acuzat oficial de nimic, atunci de ce de domnul Petre Tobă nu mai întreabă nimeni nimic? Ar trebui să avem măcar o demisie de onoare şi din partea lui”.

Într-o intervenţie avută la B1 TV, Udrea spune că “când procurorul general îşi dă demisia, cu trei luni înainte de terminarea mandatului, acest subiect ar fi trebuit analizat cu o mult mai mare atenţie şi nu tratat cu superficialitate, ca urmare a unei situaţii ciudate”.

Udrea solicită “tratament egal pentru toată lumea. Dacă te iei de cei care îşi reduc pedeapsa cu ajutorul cărţilor, atunci trebuie să te iei şi de cei care plagiază doctorate şi obţin majorări de salarii cu 15%. Cred că ambele categorii ar trebui să răspundă la fel în faţa legii”.

Nu în ultimul rând, fostul ministru al Dezvoltării îl acuză pe ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, că “este membru pe viaţă al unei academii care nu face decât să dea semnături pe doctoratele unora” şi îi acuză pe membrii Guvernului că “nu sunt cu nimic mai buni decât membrii unui guvern politic. Când te comporţi cu lipsă de respect faţă de reguli şi se strigă că ai în jurul tău oameni care au încălcat legea, iar tu nu iei nicio măsură, este normal ca lumea să nu te mai respecte”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version