Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltării, s-a prezentat, vineri, la Secţia 2 Poliţie din Bucureşti, pentru a da cu subsemnatul în dosarul în care se află sub control judiciar.

udrea

Cu această ocazie, Elena Udrea a ţinut să facă o serie de precizări în legătură cu evenimentele din ultimele zile. Printre altele, Udrea a amintit că ea a dezvăluit încă din 2010 că la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor se iau şpăgi şi există o adevărată Mafie a Retrocedărilor Ilegale.

“Despre ANRP şi despre ce se întâmplă acolo, în foarte multe situaţii eu am vorbit încă din anul 2010. Este adevărat că nu public. La vremea aceea am spus preşedintelui Traian Băsescu faptul că auzisem că la ANRP se iau bani pentru a se rezolva dosarele preferenţial. Au fost anunţate instituţiile şi răspunsul la vremea aceea a fost că totul este în regulă. Am spus la vremea aceea numele Crinuţei Dumitrean (n.r. – fosta şefă ANRP, arestată preventiv între timp) şi răspunsul a fost că doamna Crinuţa Dumitrean nu încalcă legea”, a declarat Elena Udrea.

În ciuda acestor aspecte, fostul ministru al Dezvoltării dă dovadă de clemenţă şi spune că “în cazul doamnei Crinuţa Dumitrean, arestată preventiv deşi este însărcinată în opt luni, cred că se poate da şi o altă măsură. Nu ştiu dacă îi trebuie adeverinţă ca să vedem că este însărcinată în opt luni. O femeie însărcinată în opt luni are problemele clasice ale unei femei care naşte în scurt timp”.

De asemenea, Udrea spune că “ANRP era o instituţie care se preta la fapte de corupţie. Când s-a vorbit ca la ANRP să fie propus cineva de la PDL, m-am opus ca instituţia să fie luată de PDL, pentru că ştiam că vor fi probleme mari de tot cu corupţia”.

În legătură cu un posibil amantlâc între deputatul Ioan Oltean, fostul vicepreşedinte al Partidului Democrat Liberal, şi Crinuţa Dumitrean, fosta şefă a ANRP, Udrea a ţinut să precizeze că “în amantlâcuri nu mă bag. Am văzut-o o singură dată pe doamna Dumitrean, la un eveniment public. Nu ştiu cum se purta Oltean cu ea”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version