Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat miercuri că lui i-a crescut salariul, scuzându-se însă că acest lucru s-a întâmplat potrivit noii Legi a salarizării.

“Aș fi ipocrit să spun, cum am văzut că au făcut unii dintre colegii mei “Știți, nu știu cât am salariul”. Salariul a crescut, e adevărat. A fost o lege a salarizării, s-a votat în Parlament cu o majoritate foarte mare. Dar inerent apar posibile diferențe, pe care noi le corectăm”, a spus Teodorovici, asaltat de jurnaliști.

Mai multe nu a vrut însă ministrul să declare, anunțând că la ora 16.00 va fi o conferință de presă a ministrului Muncii, Olguța Vasilescu, care va explica situația.

“Lucrurile vor fi rezolvate”, a asigurat Teodorovici.

Zeci de mii de bugetari s-au trezit că primesc mai puțin la salariu față de anul trecut, după ce Guvernul a modificat Codul fiscal astfel încât contribuțiile sociale au trecut din sarcina angajatorului la angajat și aproape s-au dublat, la 10%. 

author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version