Traian Băsescu, fostul președinte al României și președintele Partidului Mișcarea Populară, nu va mai candida pentru un mandat de șef al PMP-ului.

În aceste condiții, sâmbătă, 16 iunie, va avea loc un Congres extraordinar al partidului, eveniment în timpul căruia se va alege și noul președinte al PMP-ului.

Iar cele mai mari șanse să preia puterea de la Băsescu este Eugen Tomac, actualul președinte executiv al PMP-ului. Acesta a anunțat miercuri că și-a depus candidatura pentru șefia partidului și că este încrezător în șansele lui de reușită “în condițiile în care am învățat politică de la cel mai bun, respectiv de la președintele Traian Băsescu”.

Obiectivele lui Tomas sunt transformarea PMP într-un actor cât mai credibil pe piața politică din România și obținerea îmbunătățirii situației din Sănătate și Educație plus depolitizarea administrației și îmbunătățirea infrastructurii din România.

“La Congresul extraordinar al partidului din 16 iunie 2018, voi cere votul de încredere al colegilor noştri cu moţiunea “Partidul Mişcarea Populară – Reîntregim România!” Am învăţat politică de la cel mai bun, de la Preşedintele Traian Băsescu. Prin urmare, îmi asum responsabilitatea de a continua linia politică trasată de Președinte pentru modernizarea României. Avem responsabilitatea de a ne ridica la înălțimea așteptărilor românilor. Echipa alături de care plec la drum tocmai asta va face. Este acea echipă care va aduce un plus necesar în rândul forțelor de dreapta pentru a învinge PSD la următoarele runde de alegeri. Vom fi exact acei politicieni de care România are mare nevoie în acest moment”, a scris Eugen Tomac, pe pagina lui de Facebook.

Traian Băsescu, actualul lider al PMP, a anunțat că va face un pas în spate, solicitând mai mult timp liber pentru a se apuca de scris două cărți despre mandatele sale de președinte. Însă Băsescu va rămâne alături de PMP și îi va ajuta pe șefii acestei formațiuni politice din postura de președinte de onoare al partidului.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version