PSD și PNL au obținut fiecare 25,8% la alegerile europarlamentare, iar Alianța 2020 PLUS USR se clasează la mai puțin de două procente: 23,9%, potrivit datelor exit poll CURS Avangarde prezentate la ora 21.00.

Marele perdant, în afară de PSD – care a pierdut 20 de preocente față de alegerile parlamentare din 2016 -, este ALDE, cu doar 4,9% voturi.

Pro România, partidul lui Victor Ponta, e cotat la 5,7%

UDMR e cotat la 5,4%

PMP e cotat la 5,2%

Alte partide – 3,3%

Exit-poll-urile nu au luat în calcul voturile din Diaspora.

De asemenea, referendumul pe Justiție, convocat de președintele Klaus Iohannis, a trecut pragul de 30%.

Astfel, prezența la vot în România a fost de 49,02% la alegerile europarlamentare și 41,27% la referendum. Peste 350.000 de români votaseră în diaspora până la ora 21:00.

Iohannis: Rușine, PSD!

“Rușine, PSD, care a organizat aceste alegeri”, a declarat Klaus Iohannis.

“Am văzut toți cozile interminabile la multe secții de vot, mai ales în Diasporă. le mulțumesc românilor care au avut răbdare, unii foarte foarte mulăt răbdare ca să ajungă să-și exprime votul pentru România europeană. Cu toții am votat pentru o Românie euroepană. Însă nu pot să nu observ că PSD, deja adoua oară, și în 2014, și-a bătut joc de români, mai ales de cei din Diaspora. Rușine, PSD!”, a precizat el.

“La europarlamentare, rezultatele reflectă voința electoratului. PNL a obșiut un rezultat foarte bun și îi felicit. USR a obținut de asemenea un rezultat ofarte bun, îi felicit. PSD a obținut un rezultat pe măsura realizărilor din 2,5 ani de guvernare. Nimic nu au făcut, nimic au primit. E o cădere imensă înregistrată de PSD de la parlamentarele din 2016 și până acum și asta arată cum văd românii aceată guvernare PSD eșuată. E clar că acest accicent al democrației românești care e guvernarea PSD trebuie să dispară în urma acestui rezultat. Guvernul PSD trebuie să plece”, a cerut șeful statului.

Orban: Niciun lider politic nu mai are dreptul să vorbească despre amnistie sau grațiere

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat că “începând de astăzi niciun lider politic nu mai are dreptul să vorbească despre amnistie sau grațiere”.

“Sunt convins că, după umărarea voturilor, PNL va fi pe primul loc la alegerile europarlamentare. Le spun clar (celor din PSD): plecați acasă, dati-vă demisia mâine, pentru altfel veți fi dați la o parte de oameni. Votul de astăzi arată clar că actuala coaliție majoritară nu mai are nicio legitimitate pentru a guverna România. Votul cetățenilor de astăzi arată o schimbare în România și arată clar că majoritatea cetățenilor nu mai acceptă ca la putere să se afle o coaliție care ar duce-o de râpă”, a adăugat Orban.

Barna (USR): Guvernul trebuie să plece, fie prin demisie, fie prin moțiune de cenzură
Cioloș: Rămânem mobilizați până la numărarea finală a voturilor
Dragnea, negru de supărare după eșecul PSD: Nu am niciun bagaj făcut
Tomac (PMP): PSD-ul și-a primit lecția binemeritată. Băsescu tace
Dăncilă: Dacă se vrea demiterea Guvernului, se depune moțiune de cenzură
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version