Imediat după ce noul secretar general al Guvernului, Victor Ponta, a anunțat că este nevoie de minimum 8 zile până la votul pentru moțiunea de cenzură, Mihai Fifor, liderul senatorilor PSD și președinte al Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile din 2009 a anunțat că aceasta va fi citită duminică an Parlament.

Orice zi în plus pentru Sorin Grindeanu în funcția de premier este un pericol evident pentru liderul PSD, Liviu Dragnea.

“Urmărind cu mare atenție ce se întâmplă și modul în care se derulează aceste evenimente, am decis să convocăm colegii parlamentari pentru duminică. Duminică, începând cu ora 16,30, în plenul Parlamentului se va citi moțiunea de cenzură. Asta înseamnă că programul pentru ziua de duminică va fi următorul: începând cu ora 15,00 vor avea loc ședințele grupurilor parlamentare social-democrate și ALDE, de la 16,00 va avea loc ședința Birourilor permanente reunite, iar de la 16,30 ședința de plen reunit în care va fi citită moțiunea de cenzură”, a declarat Mihai Fifor, la sediul central al PSD.

El a adăugat că social-democrații nu pot asista “impasibili” la ceea ce se întâmplă.

“Și considerăm că este normal ca Parlamentul României să reacționeze și să putem să repunem în ordinea normală a lucrurilor ceea ce se întâmplă în momentul de față. Este un mod ilegal și neconstituțional prin care doi foști membri de partid încearcă să acapareze puterea guvernamentală în România Or noi, PSD și partenerii de la ALDE, nu putem asista la acest lucru. Prin urmare, dorim că citim moțiunea de cenzură duminică, pentru ca în termenul cel mai scurt România să redevină o țară în care se guvernează legitim, în care guvernul este un guvern legitim desemnat prin Parlamentul României”, a spus Mihai Fifor.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version