Președintele Klaus Iohannis a declarat duminică seară, la închiderea urnelor după turul 1 al alegerilor prezidențiale, unde exit-poll-urile arată că a obținut 38,7% din sufragii, că rezultatul arată o înfrângere istorică a PSD.

“Dragi români, victorie! Am reușit să învingem PSD-ul mai mult decât oricând în ultimii 30 de ani. Niciodată românii nu au votat atât de mult și atât de clar împotriva PSD-ului și acest lucru pentru România înseamnă un pas enorm înainte. Sigur, rezultatele oficiale vor veni mâine, însă datele exit-poll arată deja că milioane de români din țară și din diaspora au votat pentru proiectul nostru, pentru o Românie normală și pentru a continua procesul important de schimbarea în bine în România”, a afirmat Iohannis.

“Votanţilor USR-PLUS, care au susţinut astăzi un candidat foarte bun, le amintesc ce avem în comun – credinţa că statul de drept şi drumul european sunt pilonii dezvoltării României pe termen lung şi îi chem să construim împreună acest viitor pe care ni-l dorim.

Celor de la PMP le spun: veniţi la vot. Acum putem împreună să facem România educată pe care şi eu mi-o doresc. Războiul cu PSD nu s-a terminat, dar noi suntem în poziţia în care trebuie să începem să lucrăm împreună, noi, PNL, USR-PLUS, PMP, UDMR, care ne dorim o Românie normală”, a adăugat el. 

Potrivit exit-poll-urilor IRES de duminică de la ora 20.00, prezentate la ora 21.00, după închiderea urnelor, Klaus Iohannis a obținut 38,7%, Viorica Dăncilă 22% și Dan Barna 16,1%, însă bătălia pentru turul 2 se va da pe voturile din Diaspora, unde Dăncilă nu are nicio șansă. 

Exit-poll prezidențiale 2019: Trei pentru turul 2

Prezența finală în primul tur de scrutin a fost de 47,66%, peste 8,6 milioane de români prezentându-se la urne.

Prezidențiale 2019: Prezența la vot a fost de 47,66%. Vezi în TlMP REAL!
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version