Gabriela Firea a declarat luni, înaintea şedinţei Biroului Permanent Național (BPN) al PSD, că nu va candida, la congresul din 29 iunie, pentru șefia PSD, în locul lui Liviu Dragnea, care a intrat în pușcărie.

“Am motiv să-mi reprogramez operaţia? Am înţeles că nu există niciun motiv. Dar nu vor fi scoase la concurs, ca să mă exprim ca la multinaţionale, decât poziţia de preşedinte, preşedinte executiv şi secretar, cele care care sunt interimar, nu cele de vicepreşedinţi. Nu (voi candida- n.r.). Repet, nu pot să particip la Congres pentru că exact în acea perioadă eu am programată acea intervenţie chirurgicală. Orice se poate reprograma, că doar nu mă oprerez în străinătate la un profesor mare, care nu mă operează decât în ziua şi ora “de”. Mă operez în România, la Spitalul Cantacuzino, cu aceiaşi medici extraordinari cu care am fost şi în operaţia anterioară”, a spus Firea.

“Nu mă tem de competiţie, dar trebuie să-ţi doreşti foarte mult un anumit lucru. Sunt mai multe aspecte pe care nu pot să le spun în faţa dumneavoastră, ele trebuie spuse în partid şi acolo să rămână”, a adăugat ea.

Despre candidatul PSD la prezidențialele din toamnă, Firea a spus că formaţiunea are suficienţi lideri care pot reprezenta cetăţenii şi că este normală o analiză în care să propună partidul persoanele care vor fi testate, nu să se autopropună politicienii.

Întrebată dacă i s-a propus să candidaze la prezidențiale, Firea a răspuns: “Nu mi s-a propus. Deocamdată am fost anunţaţi că se va realiza o largă cercetare ştiinţifică în ţară pentru a arăta ce a determinat scăderea la jumătate a procentului la alegerile europarlamentare şi apoi principalii lideri ai artidului să fie testaţi. Despre mine nu am cerut niciodată nimic”.

“Mi se pare un disconfort pe colegi să se autopropună. E mai normal ca partidul să îşi măsoare liderii .Cum să spui: dragi colegi, vă rog să mă introduceţi în sondaj”, a adăugat ea.

Întrebată dacă ar trebui să fie un candidat din exteriorul formaţiunii, Firea a afirmat: “Cred că PSD are în acest moment câţiva lideri care pot să îi reprezinte pe români cu cinste”.

 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version