Gabriela Firea a demisionat luni de la șefia PSD București, iar Mihai Fifor a renunțat la funcția de ministru al Apărării înainte de a-i demite liderul partidului, condamnatul penal Liviu Dragnea, în ședința CEx.

Gestul Gabrielei Firea este o înfrângere clară, ea având acum convingerea că membrii CEx vor vota în majoritate demiterea ei.

Anunțul a fost făcut de Firea la ora 11.20, la Parlament, chiar înainte de ședința CEx: “Mi-am dat demisia din funcția de președinte interimar al PSD București în semn de protest față de faptul că Liviu Dragnea nu a organizat timp de 2 ani alegeri pentru această funcție”.

Despre intenția lui Dragnea de a o demite, ea a spus: “Este regretabil că deja știm ce se va întâmpla în această ședință. Nu este democratic, nu este statutar ca înainte de convocarea CEx să se dezbată în birouri, în restaurante”.

Mihai Fifor a declarat și el, cu câteva minute înainte de ședința CEx – care a început cu o jumătate de oră mai târziu: “Mulțumesc pentru susținere, am încercat să fac un mandat cât mai bun și sper că nu am înșelat asteptările. Am făcut o analiză și am considerat că pot să merg alături de echipa de la partid să pregătim cei doi ani care urmează. Am rugat-o pe doamna premier Dăncilă și președintele Dragnea să fie de acord să îmi depun mandatul și să merg la partid pentru a întări echipa”.

Liviu Dragnea a venit la ședința CEx împreună cu premierul Viorica Dăncilă, fără să facă niciunul declarații presei. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version