Rovana Plumb a fost un controversat ministru al Mediului şi al Muncii iar Andrei Plumb, fiul acestia, îi calcă vertiginos pe urme.

Andrei Plumb (sursa foto ziaruldevalcea.ro)
Andrei Plumb sursa foto ziaruldevalcearo

După ce şi-a dat cu stângul în dreptul în cariera muzicală, înregistrând fiasco după fiasco în componenţa formaţiei A-Mix, Andrei a înţeles că banii se scot din alte domenii, astfel că s-a apucat de politică.

Încurajat de mama sa şi, mai ales, de soţia sa, Ani – nimeni alta decât tânăra cu care forma trupa de muzică amintită -, Andrei a ajuns rapid în fruntea Clubului Social Democrat din Dâmboviţa, preluând funcţia de director de programe.

Andrei Plumb şi senatorul Leonardo Badea in 2013, la inaugurarea CSD Dambovita (sursa foto dambovitanews.ro)
Andrei Plumb şi senatorul Leonardo Badea in 2013 la inaugurarea CSD Dambovita sursa foto dambovitanewsro

Şi, deşi anunţa în urmă cu doi ani că nu vrea să ardă etape, Andrei Plumb este gata acum să iasă în faţă. Cum există un curent în politică de a încuraja tinerii – mai mult ca să se spele imaginea partidelor corupte – iar Andrei are doar 33 de ani, social-democraţii vor să parieze pe fiul Rovanei Plumb la alegerile pentru Primăria Târgovişte.

Este aşteptat în continuare un anunţ oficial în acest sens, dar Andrei Plumb ştie deja pe ce se bazează. Juniorul Rovanei a păstrat legături strânse cu Codrin Ştefănescu, iniţiatorul proiectului “Clubul Social Democrat” la nivel naţional, iar la inaugurarea Clubului Social Democrat din Dâmboviţa, în 2013, a fost prezentă inclusiv Corina Creţu.

Andrei Plumb: Aşa mamă, aşa fiu!

În ciuda vârstei mai degrabă fragede, Andrei Plumb a demonstrat, de-a lungul timpului, că are toate calităţile necesare pentru a deveni “un politician dâmboviţean de succes”. Pe lângă implicarea sa în povestea cu FARMEC pe care SECUNDA v-a prezentat-o AICI, şi în care rolul principal a fost jucat de mama sa, Rovana, Andrei apare şi el ca personaj principal într-o poveste cu dureri de cap.

Rovana si Andrei Plumb (sursa foto stiridb.ro)
Rovana si Andrei Plumb sursa foto stiridbro

Început promiţător, cu primari păcăliţi

Andrei Plumb este acuzat că a păcălit mai mulţi primari că îi va ajuta să obţină fonduri europene garantate de Ministerul Mediului, în perioada în care mama sa era ministrul. Singura condiţie era ca primarii respectivi, 15 la număr, să achite notele de plată pentru mai multe studii şi proiecte către firme conduse de apropiaţi ai lui Plumb junior.

Primarii au efectuat plăţile pentru studii şi au rămas cu buza umflată, investiţiile promise pierzându-se undeva pe drum.

Afaceri cu turci

Andrei este fiul din prima căsătorie a Rovanei Plumb, iar după pe vremea când se numea Beioglu. Prin cel de-al doilea mariaj al mamei sale, cu Dan Plumb, Andrei Beioglu şi-a schimbat numele în Andrei Plumb imediat după majorat.

Potrivit jurnaliştilor de la ziaruldevalcea.ro, Andrei a fost şi este implicat în multe afaceri cu personaje controversate, în special cu afacerişti de origine turcă, care au intrat de mai multe ori în vizorul autorităţilor, mai ales după arestarea fostului primar al Clujului, Sorin Apostu. “Totodata, Rovana Plumb a fost interconectata, prin intermediul fiului său, la afacerile decontate de primăriile PDL din Cluj-Napoca şi Sectorul 3, în mandatele foştilor edili Sorin Apostu şi Liviu Negoiță, iar Andrei Plumb a fost şi continuă să fie asociat cu mai mulţi cetăţeni turci controversaţi, în afaceri imobiliare şi de producere a energiei”, scriu cei de la publicaţia amintită.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version