Senatorul liberal Florin Cîțu îl ironizează pe ministrul Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici (PSD), amintindu-i că a fost membru PNL și a candidat la alegerile parlamentare din 2008 pentru un post de senator de Vrancea, dar a pierdut.  

Iată ce a scris Florin Cîțu pe Facebook:

“Cârtița.

PNL, încă o victorie!!!

După ce a câștigat alegerile europarlamentare PNL a punctat din nou.

Orlando, acum fă ce te-am învățat și distruge-i din interior.

#OrlandoBaiatulCuOrdonanta114

P.S. In campania electorala din 2008, Orlando membru PNL- cu gandul la functii despre care nu stie nimic dar pe care le vrea. Toate la stat, of course”.

Amintim că, între anii 2004 (Guvernul Năstase) şi 2005 (Guvernul Tăriceanu), Orlando Teodorovici a lucrat la Ministerul Finanţelor Publice şi a fost director general la Autoritatea de Management pentru Fondul de Coeziune.

În perioada 2007-2009, Teodorovici a fost numit de premierul de atunci Călin Popescu Tăriceanu  secretar de stat la Ministerul Economiei şi Finanţelor, după ce, între 2005 şi 2007, l-a pus director general al Autorităţii de Management pentru Infrastructură din minister.

Din iunie 2009 şi până în mai 2012, Orlando a fost director la Autoritatea de Audit a Curţii de Conturi a României.
 
În perioada mai-decembrie 2012, el a devenit consilier de stat al premierului Victor Ponta, care a preluat puterea, cu ajutorul PNL (USL), prin dărânmarea Guvernului Ungureanu, prin moțiune de cenzură. 
 
Între timp, Orlando sărise în “barca” PSD, anticipând venirea la putere a social-democraților, care, iată, nu au mai părăsit-o de peste 7 ani.

În decembrie 2012, Eugen Teodorovici a fost ales senator PSD de Buzău. În aceeaşi lună a fost numit de premierul Victor Ponta în funcția de ministru al Fondurilor Europene. El este membru în Consiliul de Administraţie al CEC şi reprezentantul României în Consiliul Director al Băncii Europene de Investiţii. 

Fostul preşedinte Traian Băsescu l-a numit, într-o conferinţă de presă la Cotroceni, “acest dandy de la Fonduri Europene” şi “discotecar”, pentru rata redusă de absorbţie a fondurilor europene şi optimismul “neacoperit de realitate”.

Între timp, “discotecarul” a divorţat de soţia sa, cu care are doi copii, şi a intrat în atenţia presei mondene, care l-a surprins, în mai multe rânduri, în compania unor femei. 

În 27 martie 2015, Eugen Teodorovici a fost numit ministru al Finanţelor, după ce Darius Vâlcov a intrat pe mâna procurorilor DNA, el fiind ulterior condamnat, în primă instanță (8 februarie 2018) la 8 ani de închisoare.

Orlando a fost menținut ministru al Finanțelor și de Liviu Dragnea – acum aflat în pușcărie -, în prezent activând în Guvernul Dăncilă. 

“Astepti aprobarea de la Moscova pentru fiecare executie bugetara lunara?”

Florin Cîțu a continuat, luni, atacurile la adresa lui Teodorovici, într-o nouă postare pe Facebook:

“Oricat ai incerca Orlando sa ascunzi informatiile, raman urme si stim unde sa ne uitam! #NuLuamPrizonieri

Ce faci Orlando? Astepti aprobarea de la Moscova pentru fiecare executie bugetara lunara?

Alta explicatie nu exista. Adica exista dar e la fel de urata pentru tine- falsificarea datelor din executia bugetara.

Pana la venirea lui Orlando la finante executia bugetara se publica in data de 25 pentru luna precedenta. Ani de zile a functionat perfect.

Orlando a inceput cu o zi intarziere. Dupa aceea doua zile etc.

Gaura care trebuie acoperita este asa de mare sau legaturile cu Moscova sunt din ce in ce mai dificil de facut?

Din punctul meu de vedere ce se intampla este penal.

Curtea de Conturi vad ca tace. Vom avea grija ca Presedintele Curtii de Conturi sa raspunda pentru aceasta tacere.

Orlando si toti cei din finante responsabili pentru aceste “intarzieri” vor raspunde personal”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version