Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a reluat vineri subiectul comasării unora dintre cele patru tipuri de alegeri de anul viitor, când vor fi europarlamentarele, localele, parlamentarele și prezidențialele.

„Este un moment în care cred că putem repune pe tapet această dezbatere, pentru că ceea ce se întâmplă în momentul acesta în societatea românească ne arată foarte limpede tuturor că va trebui să ne concentrăm şi anul acesta şi anul viitor pe reforme, pe investiţii, pe lucruri mult prea serioase ca să ne putem permite un blocaj la nivelul administraţiei centrale, un blocaj la nivelul instituţiilor din România. Nu ne permitem să avem un ritm mult mai slab al reformelor şi, de asemenea, cred eu, nu ne putem permite să avem o economie paralizată de un an efectiv blocat de atâtea alegeri. Gândiţi-vă că patru tipuri de alegeri vor avea loc la anul, începând cu luna aprilie, cu precampania, până la sfârşitul lunii decembrie totul în România va fi blocat”, a declarat Alina Gorghiu, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PNL Arad.

Ea a spus că este „optimistă” că şi premierul Ciolacu „va putea să reanalizeze, alături de conducerea PSD, această soluţie a comasării alegerilor”.

„Fac propunerea cu cea mai mare bună-credinţă de reanalizare, încă se mai poate discuta acest subiect”, a insistat Gorghiu.

Cu precizarea că atât ea, cât şi alţi colegi din PNL cataloghează drept „neinspirate” declaraţiile privind ieşirea de la guvernare, Alina Gorghiu a bătut moneda pe „stabilitate”:

„România are nevoie de stabilitate în acest moment, pentru atingerea obiectivelor care ţin de reformele angajate în PNRR, care ţin de atragerea de fonduri europene şi de aderarea la OCDE, un proiect de ţară foarte important la care cred că toţi suntem aliniaţi. Există voinţă politică în acest sens din partea coaliţiei din care PNL face parte, există voinţă pentru a atinge obiectivele de reformă asumate prin programul de guvernare. Capitalul politic pe care PNL îl are înseamnă maturitate, înseamnă responsabilitate, şi vă asigur de la Arad, alături de colegii mei, că nu vom fi parte la niciun fel de criză politică sau guvernamentală. Respingem genul acesta de manifestare, eu personal şi mulţi din PNL cataloghează neinspirată orice fel de declaraţie cu referire la o eventuală ieşire de la guvernare sau generarea unei crize politice”.

Alina Gorghiu se află la Arad, vineri, în precampanie electorală, sub pretextul unei întâlniri cu reprezentanţi ai instanţelor, ai parchetelor, ai Serviciului de Probaţiune şi ai Baroului Arad. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version