Cu aproape 22% voturi estimate în exit-poll-uri, PNL nu are deocamdată șanse să formeze o majoritate în Parlament cu un USR care a câștigat sub 9%, însă Alina Gorghiu încă mai speră.

gorghiu 6

“Este speranța pe care o am, că rezultatele pe care le vom vedea (…), probabil în câteva ore, probabil mâine dimineața, cu tot cu diaspora, cu tot cu procesele verbale venite din ultima secție de vot, vor fi niște rezultate care oricât de greu ar putea să pară în acest moment ne vor putea oferi șansa discutării unei majorități în Parlament pentru proiectul Cioloș. (…) Nu am vorbit cu Dacian Cioloș nici despre rezultat, nici despre voturi, nici despre altceva. Este important să vedem rezultatele ca ulterior să putem să discutăm o strategie. Mâine cel târziu vom avea această discuție împreună cu Dacian Cioloș, probabil cu cei de la USR, să vedem în ce măsură se poate concretiza proiectul la care am pornit împreună”, a declarat, duminică seara, liderul PNL.

Gorghiu a spus că nu există nimic stabilit cu USR și premierul Dacian Cioloș, ci că există posibilitatea să se întâmple “pași” în următoarele zile.

“Evident vor fi discuții cu cei de la USR, discuții probabile cu Dacian Cioloș. Aceasta este politica — se fac discuții pentru a contura un scenariu favorabil pentru competitorul care generează aceste discuții”, a afirmat președintele PNL.

Ea susține că, după “ce se va trage linie”, scorul va fi unul bun pentru PNL.

“Eu aș vrea să discutăm la momentul la care vor fi finalizate rezultatele despre ce putem face mai departe. În acest moment nu vreau să discut despre rezultate parțiale mai mult decât am făcut-o deja și cred că puteți să înțelegeți că rezultatele se discută atunci când se trage linie și vezi ultimul proces verbal înregistrat pentru că așa este firesc. Eu cred că scorul va fi unul bun pentru PNL”, a precizat Alina Gorghiu.

“În acest moment este în plin proces de numărare și PNL și ceilalți competitori electorali. În momentul în care aceste alegeri vor fi tranșate înseamnă că am avut ultima dată (informație – n.r.)din ultimul cătun, din ultima secție de vot din România sau din diaspora, atunci voi veni în fața dvs și vă voi da absolut toate declarațiile despre posibilitatea de a face sau nu o majoritate, despre ce se întâmplă cu PNL, care este strategia pe care o vom adopta, dar sigur vor fi multe evenimente politice în viitorul apropiat – ședințe de birouri politice, discuții cu candidatul de prim-ministru, cu cei care vor intra în Parlament, își va intra președintele în rolul constituțional care probabil va face într-un interval de timp scurt după rezultatul oficial al alegerilor consultări cu partidele politice, așa cum spune Constituția. Sunt multe etape care din punct de vedere constituțional o să le ardem în viitorul apropiat”, a adăugat liderul PNL.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version