Alina Gorghiu, șefa interimară a Senatului, a intervenit public luni ca să-l calmeze pe eurodeputatul PNL Rareș Bogdan, care a declarat la un post tv că îl vrea demis din Guvernul Ciucă pe ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, la trei luni de la eșecul Schengen.

Rareș s-a împăunat întreg anul trecut că eforturile lui vor duce la intrarea României în Spațiul Schengen, iar după veto-ul Austriei din decembrie, el a anunțat în plenul Parlamentului European că Guvernul Ciucă va ataca la CJUE decizia.

Președintele Klaus Iohannis l-a ironizat însă atunci: „La cald și emoție, tot felul de analiști vin cu tot felul de soluții”.

Iohannis îl contrazice pe Rareș: România NU va ataca la CJUE decizia pe Schengen și NU va boicota Austria

Între timp, cum sportul preferat al politicienilor aflați la putere este arătatul cu degetul, Rareș Bogdan s-a gândit să reia subiectul, mizând pe memoria scurtă a electoratului, așa că l-a găsit vinovat acum pe Aurescu, deși Iohannis este principalul responsabil de acest eșec.

Luni, Gorghiu a declarat: „Sigur, sunt de acord cu Rareş (Bogdan) că niciun ministru nu e perfect, indiferent că e de la PNL, de la PSD şi că activitatea într-un minister întotdeauna poate fi îmbunătăţită. Însă, cred că genul acesta de discuţie trebuie să aibă loc în şedinţele noastre de partid, nu în platourile de televiziune, cum, de altfel, cred că şi replica domnului ministru (Bogdan Aurescu – n.r.), tot în şedinţa de partid ar fi trebuit să fie dată şi nu prin intermediul dumneavoastră, pentru că nu ne facem niciun serviciu având genul acesta de dialog în spaţiul public”.

Iar cum Rareş Bogdan a afirmat la un post de televiziune că el nu l-ar mai păstra în funcţie pe Aurescu, „dar nu a fost numit acolo de PNL, ci de stat”, Gorghiu a spus:

„PNL a dat un vot, inclusiv pe ministrul de Externe. Atributul nostru de a numi, de a da un vot politic pe Cabinet, pe care l-am şi susţinut, de altfel, în plenul Parlamentului, a fost exercitat de PNL, nu de altcineva”. 

Bogdan Aurescu i-a răspuns, tot luni, lui Rareș Bogdan, la Digi24:

„Nu mă intereseaza părerile lui Rareș Bogdan. (…) Practic, astfel de atacuri de la asemenea personaje sunt de fapt o confirmare că fac bine ce fac. E exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik. Probabil are destul de multe neîmpliniri și frustrări personale”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version