UPDATE: Marcel Ciolacu a declarat la România TV, luni seară: „E ruşinos ce s-a întâmplat. Am văzut că preşedinta TNL şi-a cerut scuze şi o felicit. (…) Îmi lasă un gust mai mult decât amar tot ceea ce s-a întâmplat. Data viitoare îi invit la TSD, unde au avut ateliere pe fiecare domeniu, au discutat. Fiecare face cât poate.

Din punctul meu de vedere, preşedinta lor a făcut un gest corect. Atât au putut. Poate o fi un amendament la „România educată”. E jignitor şi arată o imaturitate, cred că au o problemă internă. Când nu ai capacitatea de a dezvolta ceva, atunci înjuri. Chiar dacă e o căsnicie, cum spuneau unii, nu din dragoste, din interes. Presupun că nici în căsniciile din interes nu există astfel de jigniri”.

Alina Gorghiu le-a luat apărarea tinerilor liberali care au scandat „PSD, PSD, m..e PSD” la şcoala de vară a TNL, spunând că de fapt vinovați au fost doar câțiva „mitocani”.

Amintim că acest tip de înjurie a fost consacrată de Rareș Bogdan, pe vremea când se dădea jurnalist dar era de fapt PNL-)ist și folosea Realitatea TV pentru a face reclamă partidului fentând Consiliul Național al Audiovizualului (CNA).

Întrebată dacă acest incident va afecta coaliţia, Gorghiu a răspuns: „Glumiţi, nu?! (…) Analizele nu se fac la 3 dimineaţa şi cred că aţi înţeles cu toţii reacţia mea”.

„Repet, au fost 1.000 şi ceva de tineri şi este păcat că puneţi etichete din pricina unor mitocani, etichetă pe toţi tinerii liberali şi nu sunt de acord cu asta şi cu tot respectul o să apăr toţi tinerii liberali de câte ori am ocazia pentru că sunt nişte oameni foarte bine pregătiţi, sunt nişte tineri şcoliţi, nişte tineri care nu merită criticile pentru că nu au făcut-o toţi. Tineretul Naţional Liberal înseamnă altceva decât ce aţi văzut dumneavoastră. Sigur, pentru acel incident trebuie să exprimăm public scuzele noastre şi o fac şi eu”, a afirmat Gorghiu, luni.

TNL scoala de vara

Președinta organizației, Mara Mareș, a cerut scuze public:

„„Îmi cer scuze în numele Tineretului Național Liberal pentru aceste comportamente inacceptabile. Mărturisesc ca am aflat acum puțin timp și cu mare neplăcere despre limbajul folosit. Adevarul este ca nu putem controla tot, mai ales noaptea tarziu. Voi face toate demersurile sa identificam persoanele din video si vom avea o discutie pe subiect.  Zilele petrecute la Școala de Vară au avut drept obiectiv principal profesionalizarea echipei de tineret, prin traininguri intense si specifice. Aceste activități ne caracterizează, iar pe altele le regretam”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version