Aflată în vizită „în teritoriu” la Sângeorz-Băi, Alina Gorghiu, devenită preşedinte interimar al Senatului, și-a amintit după trei zile să critice declaraţiile de sâmbătă de la Băile Tuşnad ale premierului Ungariei, Viktor Orban.

Ea a susținut că acestea sunt îngrijorătoare şi „preiau retorica de la Kremlin”, fiind „inacceptabile pe teritoriul României”.

„M-au îngrijorat – şi mă bucur că a ieşit ministrul de Externe, m-au îngrijorat declaraţiile premierului Orban făcute în România. Sunt nişte declaraţii pe care greu le înţeleg, le găsesc inacceptabile pe teritoriul României, declaraţii care preiau retorica de la Kremlin şi o rostogolesc în toate formele. Cu toate acestea, să ştiţi că românii sunt proeuropeni, pro NATO şi nu se vor schimba din pricina unor mesaje hazardate”, a declarat Alina Gorghiu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Aurescu reacționează de formă după discursul lui Viktor Orban la Băile Tușnad: „Regretabil”

Gorghiu a participat la lansarea ediţiei din acest an a programului de tabere „ARC” pentru copii românilor din diaspora, organizat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Ministerul Familiei condus de Gabriela Firea (PSD) şi Ministerul Sportului – condus de ministrul Novak de la UDMR, care a participat la competiții unde s-a intonat imnul Ținutului Secuiesc iar el nu a reacționat în niciun fel. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version