Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Litoralul pentu toţi – ediția 2022 începe cu prețuri de la 34 de lei/noapte/persoană / 

Breaking News:

Grija lui Ciolacu: „Trebuie modificată rapid Constituţia; nu și atributele preşedintelui”

În plină plină perioadă de scumpiri în cascadă, grija liderului PSD, Marcel Ciolacu, este modificarea Constituţiei, dar nu și atributele preşedintelui României – funcție la care visează la alegerile de peste doi ani.

El a precizat, marți, că trebuie constituită o comisie parlamentară specială în acest scop, , având în vedere larga majoritate parlamentară asigurată de coaliția PSD, PNL, UDMR și Minorități:

„Sunt ferm convins că nici eu, nici dumneavoastră nu modificăm Constituţia astăzi. Este un demers care trebuie pornit repede. Eu astăzi am făcut un anunţ că ar fi cazul să pornim acest demers, ţinând cont şi de majoritatea pe care o avem. Cred că corect ar trebui constituită o comisie specială şi de la Cameră şi de la Senat, cum se face acum şi cu legile siguranţei naţionale şi acolo trebuie pornit acest demers”.

Întrebat dacă atribuţiile preşedintelui ar trebui modificate în Legea fundamentală, liderul PSD a spus: „Nu, eu nu consider că trebuie modificate atribute de la preşedinte”.

„Este un proces amplu şi urmează, printr-o dezbatere în Parlament cu toate instituţiile. Dar, de obicei când ai majorităţi atât de consistente, cum există această coaliţie cu o asemenea majoritate în Parlament, îţi propui şi lucruri mai îndrăzneţe şi mai măreţe. Sunt multe (modificări – n.r.). Ştiţi foarte bine că a mai existat o dată o încercare de modificare a Constituţiei. Presupun că trebuie pornit de la acele dezbateri, nu trebuie nimic, nu ceva anume, dar societatea se modernizează. Provocările sunt, după cum vedem, cu totul altele. Cred că nimeni nu se mai aştepta în Europa să avem de a face un război şi atunci trebuie privite toate unghiurile. Şi sunt ferm convins că vor fi mai multe opinii”, a spus Ciolacu.

65 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv