Premierul Sorin Grindeanu și-a făcut, practic, un bilanț al primelor două luni de mandat și anunță că viața din România este mai roz decât își imaginează mulți.

Deși mai toți specialiștii susțin că măsurile populiste din ultimele luni nu au acoperire și România va depăși ținta pe deficit bugetar de 3% din PIB, premierul Sorin Grindeanu a anunțat, marți, că “nu există motive de îngrijorare în legătură cu această problemă”.

Grindeanu anunță, printre altele, că “am încheiat primele două luni cu un excedent de peste 397 de milioane de lei, producția industrială a crescut cu 5,8%, comenzile noi în industrie au crescut cu 7,8%, exporturile au crescut cu 13,6% și am pus umărul la crearea a 44.000 de locuri noi de muncă”.

În plus, premierul Sorin Grindeanu susține că “principalul nostru obiectiv rămâne să avem creștere economică, fenomen care să se simtă, constant, și în buzunarul oamenilor, dar și să repornim anumite motoare care au fost oprite în economie și mă gândesc aici mai ales la investiții și fonduri europene”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version