Reprezentanţii Guvernului anunţă, prin intermediul unui comunicat de presă, că sâmbătă s-a decis blocarea Legii Pensiilor Speciale pentru aleşii locali – în afară de consilierii locali şi judeţeni.

Ciolos nu vrea pensii speciale pentru alesii locali
Ciolos nu vrea pensii speciale pentru alesii locali

S-a efectuat această manevră prin depunerea unei adrese la Curtea Constituţională a României. Guvernanţii solicită verificarea anumitor aspecte ale legii respective.

Se consideră, printre altele, că este foarte posibil să vorbim despre “încălcarea mai multor articole din Constituţie. referitoare la instituirea unui regim special de privilegii pentru anumiți aleși locali, acordarea retroactivă a drepturilor speciale și neasigurararea finanțării pentru indemnizațiile nou create”.

De asemenea, guvernanţii atrag atenţia că “în forma adoptată, există cel puțin 16.300 de potenţiali beneficiari ai legii. Efortul bugetar în 2016 se ridică la 469 milioane lei. În urma impozitării acestor sume, deficitul bugetar rezultat este de 395 milioane lei, peste deficitul agreat de Parlament, şi tinde să agraveze stabilitatea cadrului fiscal bugetar. În plus, având în vedere că legea retroactivează, numărul beneficiarilor poate fi mult mai mare, ca și impactul asupra bugetului de stat”.

Conform proiectului respectiv, primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii de Consilii Judeţene ar urma să primească în plus la pensie sume cuprinse între 1.500 şi 6.500 de lei.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version