Guvernul Ciolacu a impus, pe furiș, un impozit de 10% pe concediul medical și indemnizația mamelor pentru perioada de creștere a copilului, începând din anul 2024. Acest bir îi vizează atât pe angajații cu contract individual de muncă, ci și pe cei cu PFA-uri.

Singurele persoane care vor fi scutite de la prevederile incluse în OUG 115/2023 sunt cele care au suferit un accident de muncă sau care au deprins boli în timp ce se aflau la locul de muncă, ce au fost cauzate de expunerea la factori de risc fizic, organizatoric, chimic sau biologic sau la o combinație a acestor factori (catalogate ca fiind boli profesionale).

Premierul Marcel Ciolacu a ascuns instituirea noului bir pentru români, deși avea în plan să îl introducă, Astfel, în iulie anul trecut, el a acuzat că 8,1 milioane de concedii medicale au fost înregistrate la o populaţie activă de 6 milioane de persoane, n 2022. Iar datoria acumulată a fost de 6 miliarde de lei. Despre acele concedii medicale, premierul Marcel Ciolacu spunea, că ar fi vorba de „140 de ani de nemuncă în România”.

Ciolacu reclamă că „s-a abuzat de concediile medicale” – cu 2 milioane mai multe decât totalul angajaților
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version