Guvernul Ciolacu aprobă, în şedinţa de vineri, hotărârea privind organizarea, funcţionarea şi atribuţiile Agenţiei Naţionale pentru Sport, înființată în locul ministerului ce fusese condus, în timpul Guvernului Ciucă, de UDMR – formațiune politică ce nu se mai regăsește în coaliție cu PSD și PNL, după rotativa guvernamentală.


Agenţia va avea personalitate juridică și se va afla în subordinea Guvernului şi în coordonarea prim-ministrului, cu finanţare de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului.

„Agenţia are rol de sinteză şi coordonare a aplicării strategiilor şi politicilor Guvernului în domeniul sportului. În îndeplinirea rolului şi a obiectivelor sale generale, Agenţia exercită următoarele atribuţii principale: asigură elaborarea strategiei de punere în aplicare a Programului de guvernare în domeniul sportului, fundamentează şi propune Guvernului politici în domeniul sportului, iniţiază, elaborează ori, după caz, avizează proiecte de acte normative, în vederea realizării obiectivelor strategice şi a politicilor în domeniul sportului, asigură administrarea bunurilor proprietate publică şi/sau privată a statului, în scopul desfăşurării activităţii aferente în domeniului sportului, în condiţiile legii”, se arată în proiectul de HG.

Instituţia va fi condusă de un preşedinte cu rang de secretar de stat şi de doi vicepreşedinţi cu rang de subsecretar de stat, numiţi şi eliberaţi prin decizie a prim-ministrului.

Guvernul va analiza, pentru a doua oară, și proiectul Ordonanţei de urgenţă (OUG) pentru aprobarea şi finanţarea Programului naţional pentru dezvoltarea producţiei interne de produse şi materiale de construcţii.

Executivul va modifica, totodată, anexele 1 şi 2 la Normele metodologice privind stabilirea salariilor de bază pentru funcţiile didactice de conducere de director şi director adjunct din învăţământul preuniversitar de stat, precum şi pentru stabilirea categoriilor de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat în care se normează funcţiile de conducere didactice auxiliare de contabil-şef şi secretar-şef cu nivel de studii SIM şi nivelul salariilor de bază aferente acestora, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 598/2018.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version