Guvernul Cîțu, mai precis ce a mai rămas din el, respectiv PNL-UDMR, a picat la vot în Parlament, marți, în urma moțiunii de cenzură depuse de PNL și votate inclusiv de USR PLUS și AUR.

Astfel, votul a fost unul confortabil – dar și istoric, deoarece a întrunit opțiunile a 281 de parlamentari.

George Simion, liderul AUR, a participat la numărătoarea voturilor și a transmis în direct, pe pagina sa de Facebook, întreaga acțiune, astfel că anunțul privind totalul voturilor a venit chiar de la el, înainte de anunțul oficial.

Premierul „Superman” a rezistat doar 8 luni într-o coaliție de guvernare, deși PNL are doar 25%, însă a acuzat până acum USR PLUS că a plecat din Guvern lăsând țara în aer în plină pandemie.

Cîțu recunoaște că a dat afară USR PLUS din Guvern: „Trebuia să îi fi demis mai de mult”

În timpul dezbaterilor, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a lansat un val de acuzații la adresa premierului Cîțu, dar mai ales a președintelui Klaus Iohannis.

Ciolacu, la moțiunea anti-Cîțu: „România eșuată – singurul proiect politic în urma guvernării PNL”

Însă Kelemen Hunor se vede tot la guvernare, lângă PNL…

UDMR vrea refacerea coaliției sau susținerea de către Parlament a guvernului minoritar PNL

Vicepremierul demisionar Dan Barna, fost copreședinte USR PLUS, l-a acuzat pe Florin Cîțu, la dezbaterea moțiunii, că a distrus o coaliție cu un capital uriaș de încredere:

„Ați fi putut fi premierul acela reformator de care țara aceasta avea disperată nevoie, dar ați ales să fiți frânarul programului de guvernare care să ne scoată din criză.

Da, ați fi putut fi eroul luptei cu pandemia. dar ați preferat această iresponsabilitate relaxată în care pe parcursul verii ați explicat românilor că valul patru nu ne privește.

Ați distrus o coaliție cu un capital uriaș de încredere și speranța că am putea scăpa mai repede de pandemie.

Ați avut totul la dispoziție, voturile oamenilor,buna noastră credință și mandatul de a apune țara pe decizia cea bună.

În miercurea aceea, și sunt sigur că vă amintiți domnule premier, în care ați decis să aruncați în aer stabilitatea țării, să aruncați în aer coaliția, eu v-am spus că aici vom ajunge, că nu putem ajunge decât aici, la acest moment. Și ați spus că vă asumați acest lucru.

Și da, noi ne respectăm cuvântul pe care l-am dat atunci, suntem aici și vom respecta acea moțiune de cenzură.

După 30 de ani de mulți Lex Luthor, și Joker, și zmei, și spâni, chiar ați fi putut Superman, dar ați ales să fiți doar un oarecare banal Florin Cîțu”.

Copreședintele AUR, George Simion, al cărui partid a anunțat că va vota moțiunea de cenzură, a avut o declarație scurtă:

„Nu mai putem să alocăm nicio secundă pe acest prim-ministru distrugător, care de astăzi este istorie. Așa că nu o să irosim nicio secundă pe Florin Cîțu. La revedere!”.

Ulterior, Simion l-a urmărit pe Cîțu până la iesirea din Parlament, spunându-i că a fost demis și că e „ultima fugă din Parlament”.

„La revedere!”, i-a spus el lui Cîțu.
 
„Dar nu adio!”, i-a replicat premierul demis.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version