Guvernul Ciucă a alocat 235 milioane de lei minorităţilor naţionale, miercuri, exact când se serbează Ziua Maghiarilor de Pretutindeni.

„Asigurăm sumele necesare finanţării proiectelor destinate păstrării şi promovării tradiţiilor, limbii şi culturii, a identităţii culturale şi lingvistice ale cetăţenilor români aparţinând minorităţilor naţionale. Discutăm de 235 de milioane, bani care vor fi alocaţi tuturor comunităţilor minorităţilor naţionale”, a declarat Ciucă, la începutul şedinţei de Guvern.

El a discutat acest aspect la întâlnirea de săptămâna aceasta cu reprezentanţii minorităţilor:

„Este un demers care are continuitate. Este, de asemenea, un demers pe care l-am discutat în întâlnirea pe care am avut-o la începutul săptămânii cu reprezentanţii minorităţilor naţionale şi vom continua să ne menţinem acest angajament şi, de asemenea, este componenta dialogului nostru politic şi instituţional, în conformitate cu angajamentele şi demersurile care se întreprind la nivelul Uniunii Europene în ceea ce priveşte diversitatea culturală, împărtăşirea valorilor şi a tot ceea ce este legat de identitatea minorităţilor naţionale”. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version