Guvernul Dăncilă a adoptat marți, într-o ședință extraordinară, modificarea prin ordonanță de urgență a noii Legi a Referendumului – adoptată chiar în acest an de majoritatea parlamentară PSD+ALDE – astfel încât oamenii să vină să voteze timp de două zile – doar, doar se va întruni cvorumul redus deja de la 50% la 30% pentru validarea scrutinului privind familia tradițională.

 

Astfel, referendumul se va desfășura sâmbătă, 6 octombrie, și duminică, 7 octombrie.

Totodată, Executivul a aprobat suma necesară acestui moft al condamnatului penal Liviu Dragnea: 163,712 milioane de lei – adică 35,3 milioane euro.

Întrebarea adresată alegătorilor la referendum va fi una laconică:„Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”. 

Potrivit modificării propuse pentru articolul 48 din Constituţie, “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”. 

”Referendumul se va desfăşura pe parcursul a două zile, 6 şi 7 octombrie 2018, între orele 7.00 şi 21.00, pentru a asigura o consultare cât mai largă a cetăţenilor cu drept de vot. (…) Regia Autonomă Monitorul Oficial va prezenta macheta buletinului de vot pentru bun de tipar în cel mult 48 de ore de la data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă adoptată astăzi (marţi – n.r.) de guvern”, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version