Oamenii lui Dragnea și Tăriceanu pregătesc o nouă măcelărire a Codurilor Penale.

Se introduc modificări extrem de avantajoase pentru corupți, care ar putea efectua închisoare la domiciliu în legătură cu dosarele în care sunt pedepsiți.

Mai mult, se solicită eliminarea anumitor elemente care ar putea reprezenta probe puternice, cum sunt înregistrările video, și modificarea Codurilor de așa natură încât anumite infracțiuni să fie dezincriminate.

Prezent marți seara la un eveniment organizat de ambasada SUA la București, Hans Klemm, ambasadorul american în România, s-a declarat “extrem de îngrijorat de eventuala modificare a Codurilor Penale”.

Mesajul lui Klemm ar trebui să dea multora de gândit: “Anul trecut ne-am făcut clare preocupările față de primul pachet de legi ce vizează sistemul judiciar. Decizia președintelui de a cere sfatul Comisiei de la Veniția este foarte bună. Acum urmărim cât de aproape putem un nou pachet de legi care trebuie să răspundă deciziilor Curții Constituționale din ultimii ani privind Codul Penal și Codul de Procedură Penală. Urmărim acest proces din mai multe motive. În primul rând, vrem să ne asigurăm că orice modificare legislativă consolidează sistemul judiciar, independența justiției. Statele Unite sunt foarte sunt interesate și de cooperarea în sfera aplicării legii. Vrem să ne asigurăm că modificările legislative nu pun în dificultate cooperarea dintre organele de aplicare a legii din SUA și din România. Urmărim cu atenție acest lucru. Dau un singur exemplu- ce dovezi pot fi aduse în tribunale într-un dosar penal. Cum sunt adunate aceste dovezi. Neutilizarea probelor video ar putea restrânge cooperarea”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version