Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis vineri seară, definitiv, că Alianța 2020 USR PLUS poate candida la europarlamentare, la o zi după ce Biroul Electoral Central (BEC) hotărâse că partidele conduse de Dan Barna și Dacian Cioloș nu pot intra în cursă decât separat.

Aflat la Timișoara pentru campania de strângeri de semnături, Cioloș a declarat: “Vedeți ce înseamnă să aperi justiția și să ai încredere în Justiție? Legile astea care sunt strâmbe va trebui să le schimbăm, să ne adaptăm ca să nu mai punem judecătorii în situația asta. Dar o să o facem. Este începutul”.

Ulterior, el a scris pe Facebook: “Acum aveți cu cine vota! Alianța 2020 merge la europarlamentare! Așa cum ne așteptam, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au votat în favoarea Alianței noastre! Lupta continuă cu și mai mult avânt”.

Aflat și el la Timișoara, Dan Barna a declarat: “România rămâne în Europa. ICCJ a anulat decizia BEC. Alianța 2020 USR PLUS va câștiga alegerile și va guverna în 2020”.
 
Nicușor Dan, care s-a reînscris în USR pentru a ajuta alianța, a scris pe Facebook: “Mă bucur că a fost admisă contestația depusă de Alianța USR-PLUS la decizia BEC, în ciuda stângăciilor procedurale. Aceasta este esența democrației, ca cetățenii să găsească pe buletinele de vot și opțiunea pe care doresc să o aleagă”.

Iată și mesajul postat de USR pe Facebook:

“Victorie!

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis contestația USR-PLUS în urma respingerii cererii de înregistrare a alianței de către Biroul Electoral Central. În urma deciziei magistraților ICCJ, Alianța 2020 USR PLUS poate participa la alegerile pentru Parlamentul European!”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version