Bombardat din toate părțile, inclusiv de unii susținători ai lui, că refuză un act democratic în campania pentru turul doi, respectiv o confruntare cu contracandidata sa, Viorica Dăncilă (PSD), Klaus Iohannis, candidatul PNL la prezidențiale, a decis să facă o falsă dezbatere, cu jurnaliști, analiști și politologi.

Iar pentru a-și scoate în evidență calitatea de intelectual – el fiind de meserie profesor de gimnaziu -, Iohannis a decis să facă ”confruntarea” cu jurnaliștii la… bibliotecă. 

”Dezbaterea va avea loc la Biblioteca Centrală Universitară (BCU), la aula Carol I, marți, 19 noiembrie, și va dura o jumătate de oră – o oră”, a anunțat, duminică seara, la Antena 3, europarlamentarul PNL Rareș Bogdan.

Lista jurnaliștilor, ținută la secret

”Întrebări vor pune între 6, 7, 8, 9 jurnaliști, analiști, formatori de opinie, politologi, care vor fi de la diverse instituții media, din diverse zone, deci nu vor fi doar oameni care au activat în zona dreptei politice sau a susținerii societății civile din zona drepte”, a adăugat el.

Rareș Bogdan a spus că numele jurnaliștilor vor fi făcute publice abia marți, în ziua evenimentului.

”Restul” din sală, studenți de la SNSPA

Cât despre participanții din sală, Rareș Bogdan a spus că aceștia vor fi, în majoritate, studenți aleși de SNSPA – Școala Națională de Studii Politice și Administrative). Vor putea intra pe bază de legitimație, dacă se vor regăsi pe listă.

”În sală, în afara a patru consilieri ai domnului președinte, vor mai fi opt oameni din staff-ul electoral, deci 12 persoane, iar restul de 202-203 persoane, cât ne permite sala, vor fi studenți. Este o sală mică, din păcate, are doar 215 locuri pe scaune și două loje, două balcoane mari, care vor fi ocupate de presa acreditată”, a precizat el.

Rareș Bogdan a asigurat că vor fi ”și jurnaliști de la Antena 3 – Radu Tudor – și de la România TV și că fiecare dintre ei  va putea să pună una-două întrebări. Nu vom prestabili teme”.

”Dăncilă încearcă cu tot dinadinsul să se facă de râs”

Numai că Viorica Dăncilă a amenințat că vine și ea la dezbatere.

Întrebat cum vede această manevră a contracandidatei lui Iohannis, care și-a făcut temă de campanie din refuzul lui de a participa la o confruntara, Rareș Bogdan a răspuns: ”Eu cred că doamna Dăncilă, pe lângă faptul că a reușit să ne ofere o mulțime de gafe lingvistice și comportamentale, la nivel diplomatic, în continuare încearcă cu tot dinadinsul să se facă de râs (…). Cred că doamna Dăncilă folosește împreună cu staff-ul domniei sale unica armă pe care o mai au la dispoziție, este vorba de victimizare (…). Doamna Dăncilă face greșeli puerile. O parte a staff-ului dânsei probabil se gândește că o vor victimiza și acest lucru îi va aduce voturi, dar în același timp, trebuie să ia în calcul și faptul că o pot penibiliza, nu doar victimiza, pentru că o prezență a doamnei Dăncilă în fața sălii, unde nu are posibilitatea să intre nu-i va aduce puncte electorale, așa cum speră domniile lor”.

 
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version