După ce s-a jucat în ultimele luni de-a alba-neagra cu poziția sa vizavi de politica USR, Nicușor Dan, fostul președinte al Uniunii Salvați România, a anunțat în sfârșit, ferm, că nu se pune problema să mai revină în partidul pe care l-a înființat.

sursă foto: Digi 24

Ruptura dintre el și ceilalți lideri ai USR s-a produs în momentul în care Cristian Ghinea, deputat USR, a început să facă lobby pentru ca Uniunea să devină, practic, jucăria politică a fostului premier Dacian Cioloș.

Ruptura a devenit practic definitivă după celebrul referendum pe Constituție și problema familiei tradiționale. Peste 52% dintre membrii USR au votat împotriva viziunii lui Nicușor Dan și au grăbit excluderea acestuia din partid.

Totuși, personajele principale au continuat să-și trimită fitile. Inclusiv Ghinea, marele rival al lui Nicușor Dan, a recunoscut că “USR are nevoie de Nicușor Dan”, dar a precizat că acesta ar fi “un primar bun, dar nu și un președinte bun de partid”.

În cele din urmă, fostul lider al Uniunii Salvați România și-a asumat fermitatea și a anunțat că “e foarte clar, am spus că atâta timp cât partidul, printr-un for de conducere, menține decizia luată la referendumul intern, eu nu mă întorc. În momentul ăsta și după decizia Biroului Național care a confirmat referendumul intern, nu se pune problema să revin în USR. Dacă într-un moment viitor, un organ de decizie al partidului întoarce decizia asta, da. De exemplu, un congres viitor, peste doi-trei ani”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version