Liviu Dragnea susține că premierul Viorica Dăncilă l-a informat pe preşedintele Klaus Iohannis de vizita din Israel, însă nu poate proba cu nimic, astfel că afirmația lui se adaugă șirului de minciuni aruncate pe piață de la posturile tv de casă.

”Domnul preşedinte Iohannis a ştiut că dna prim-ministru merge în Israel, nu a aflat din presă. Deci a început să spună multe neadevăruri. (A ştiut – n.r.)de la dna prim-ministru. Mie mi-a spus dna prim-ministru astăzi (joi – n.r.) că l-a informat pe preşedintele României că merge în Israel”, a declarat joi seară, la Antena 3, preşedintele Camerei Deputaţilor.

Liviu Dragnea a mai spus că anunţul său privitor la mutarea ambasadei României la Ierusalim se referea doar la intenţie.

”Eu nu am spus niciodată că eu sau Guvernul a decis şi că ambasada s-a şi mutat. Eu m-aş fi aşteptat de la preşedintele republicii, aşa cum am auzit că-şi spune începând de astăzi, să se uite întâi pe memorandumul aprobat de Guvern. Acolo se vorbeşte într-adevăr de intenţia de a se muta ambasada, intenţie pe care eu o sprijin fără echivoc şi fără ezitare, dar după o consultare serioasă cu toate instituţiile din România care au competenţe în domeniu şi cu Preşedinţia. Binenţeles că preşedintele nu a vrut să vadă memorandumul şi a şi ieşit cu o declaraţie foarte violentă împotriva acestei intenţii. Am auzit tot felul de consideraţii, tot felul de alegaţii despre politica externă”, a spus el, fără a preciza că președintele statului este singurul, potrivit Constituției, cu atribuții în politica externă.

Mai mult, Dragnea a susținut că nu există în Constituţia României vreun articol în care să se spună că preşedintele are atribut exclusiv pe politica externă.

”Nu am avut şi nu o să am niciodată înţelegeri secrete cu nimeni. (…) Eu nu am nevoie şi nu mă obligă nimeni să cer aprobarea preşedintelui României să merg într-o vizită oficială atunci când primesc o invitaţie”, a mai spus preşedintele Camerei Deputaţilor.

El a mai spus că, cel mai târziu în luna iulie, va fi organizată, la Bucureşti, o şedinţă comună a guvernelor României şi Statului Israel.

”Nu este o temă internă (mutarea ambasadei României la Ierusalim – n.r.). Dimpotrivă, e globală. România are şansa să aibă o voce importantă şi are şansa să joace un rol important în acest moment istoric, pe care România o poate folosi sau nu, ori se poate ascunde în spatele unora sau altora, ca să vedem ce spun unii sau alţii”, a mai spus Liviu Dragnea

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version