Scandalul izbucnit miercuri la PSD București privind retragerea sprijinului politic viceprimarului Capitalei, Aurelian Bădulescu, mâna dreaptă a Gabrielei Firea – care îl contestă pe Liviu Dragnea -, a continuat și joi, însă nu la sediul organizației politice, ci la ședința CGMB, unde președintele interimar al filialei PSD, Gabriel Mutu, a venit să ceară revocarea lui Bădulescu. 
 
Aurelian Badulescu sursa foto wall streetro
 
Numai că PSD a eșuat în încercarea de a-l revoca pe Aurelian Bădulescu din funcția de viceprimar, deoarece proiectul de hotărâre nu a fost introdus pe ordinea suplimentară a ședinței CGMB, pe motiv că nu are raport de specialitate și nu s-au respectat procedurile de înregistrare.
 
 
Dar mai înainte de această decizie, Mutu și Bădulescu s-au dus în birou la Firea, unde a ieșit încăierarea.
 
Mutu a aruncat cu o sticlă cu apă în Bădulescu.
 
Primarul Gabriela Firea a făcut apel la Liviu Dragnea “să îl calmeze” pe Gabriel Mutu, spunând că “politica nu se face cu pumnul”.
 
“Cât privește ședința care trebuia să înceapă la 11.00 și să fie în desfășurare și votate deja proiectele, așteptăm să se termine bătaia provocată de domnul Mutu. (…) Mi-a transmis Poliția Locală că domnul Mutu a ridicat vocea și că domnul Mutu a aruncat cu o sticlă cu apă, nu cu un pahar cu apă și l-a împins. Bineînțeles că domnul Bădulescu a ripostat. Fac apel la domnul Dragnea să îl calmeze pe domnul Mutu. Să îl trimită la treabă acolo la sectorul 6. Politica și administrația nu se fac cu pumnul. Dacă domnul Mutu nu a aflat, domnul Dragnea nu a aflat, poate se mai informează”, a declarat Gabriela Firea.
 
Firea a susținut că se dorește “decapitarea” viceprimarului Aurelian Bădulescu.
 
“Interesul e unul singur. Pentru faptul că Bădulescu m-a apărat în disputa politică cu domnul Dragnea, i s-a spus că îi va fi retrasă susținerea politică. Acum se dorește în forță decapitarea viceprimarului Bădulescu. Nu cred că e normal, iar tot acest spectacol îl oferim nu e în folosul cetățenilor. Domnul Mutu îi ține captivi pe consilierii generali ai PSD și nu le dă drumul până nu promit că vor vota susținerea înlăturării domnul Bădulescu. Îi ține sub amenințarea că vor pierde calitatea de consilier general”, a mai spus Firea.
 
Bădulescu: Pe românește, ne-am bătut
 
Viceprimarul Bădulescu a declarat, franc, că “pe românește”, s-a bătut cu primarul Gabriel Mutu, după ce acesta a aruncat în el cu o sticlă cu apă și l-a lovit în față.
 
“Trebuie reținut faptul că între consilierii noștri generali există un grup restrâns care susțin această cauză, motiv pentru care, îngrijorat de faptul că nu reușește să izbutească cu instrumentele pe care le-a avut în ședința PSD, dumnealui s-a gândit să vină și să facă presiune pe consilierii generali astfel încât aceștia să semneze inițiativa depusă la CGMB azi (pentru revocarea sa din funcția de viceprimar – n.r.). Deși li s-a explicat și telefonic că nu este statutar și conform legii 215, dumnealui a avut acea intervenție atipică, care a denotat de fapt disperarea unui președinte de organizație ce înțelege să depășească orice limită democratică în asfel de situații. În interiorul camerei de grup, acesta a început să facă presiuni asupra consilierilor generali, arătându-le acea hotărâre, goală de rezultat. În fața de lipsei de argumente juridice, în contradictoriu cu mine pe elemente de drept, acesta a înțeles să arunce asupra mea cu o sticlă plină cu apă, lovindu-mă în zona feței, moment în care a trebuit să reacționez, în sensul în care am reacționat fără să mă temperez, în sensul că m-am apărat. Acolo a ieșit o încrâncenare din care fiecare a înțeles ce a înțeles. (…) Ne-am bătut, pe românește, da”.
 
Bădulescu îl acuză pe Mutu că nu i-a permis accesul în ședința de miercuri a PSD Sector 6, în care i-a fost retras sprijinul politic. Din acest motiv, el susține că decizia nu este statutară.
 
Mutu: Se vede pe fața noastră că ne-am bătut?
 
Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a negat însă, susținând că a fost doar “o discuție mai aprinsă”.
 
“Se vede pe fața noastră că ne-am bătut? Am discutat în sala grupului PSD. A fost o discuție mai aprinsă. Discuția a fost legată de hotărârea adoptată în Comitetul executiv la nivelul Bucureștiului. Dânsul a spus mai multe lucruri, eu am răspuns. Consilierii generali au fost informați cu privire la prevederile legale. Aceasta nu este o excludere din partid, ci retragerea sprijinului politic și revocarea din functia de viceprimar al Capital. Dânsul rămâne consilier general”.

Cert este că, până la o ședință viitoare a CGMB, Aurelian Bădulescu rămâne viceprimar general.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version