Premierul Florin Cîțu l-a desemnat pe secretarul de stat Andrei Baciu (PNL) la cârma Ministerului Sănătății, chiar dacă el însuși a preluat interimatul, miercuri, după ce l-a demis pe ministrul Vlad Voiculescu (USR PLUS).

Concret, Baciu a primit atribuțiile din minister pe care le avea Voiculescu – și, evident, pe cele ale secretarului de stat Andreea Moldovan, pe care a demis-o „la pachet” cu Vlad Voiculescu.

UPDATE: „Am delegat majoritatea atribuțiilor către secretarul de stat Andrei Baciu, care a fost prezent la ședința de Guvern”, a declarat Cîțu, la briefingul de presă de la ora 16.00, la finalul ședinței Executivului.

Andrei Baciu a refuzat, joi dimineață, să răspundă întrebărilor jurnaliștilor cu privire la prioritățile sale din noua poziție.

„Ce pot să vă spun este că această decizie (privind desemnarea sa – n.r.) o ia dl. prim-ministru, din poziția de ministru interimar (al sănătății – n.r.) și rolul meu este acela de a asigura, până la instalarea viitorului ministru, a asistența medicală pentru toți pacienții din România și continuarea și accelerarea campaniei de vaccinare, care este esențială”, a spus Baciu.

El a arătat că „va avea loc o ședință cu toate Direcțiile de sănătate publică din România, în format online, găzduită de către dl. prim-ministru Florin Cîțu”.

UPDATE! Cîțu l-a demis intempestiv pe Voiculescu și l-a pus pe Barna interimar la Sănătate, dar acesta refuză

Prima decizie a premierului Florin Cîțu, după ce l-a demis pe ministrul Vlad Voiculescu și a preluat interimatul la Ministerul Sănătății, a fost să abroge, miercuri, Ordinul prin care MS a introdus noi regului pentru instituirea carantinei: testarea populației și gradul de ocupare a paturilor în spitale și la ATI. 

Cîţu a abrogat Ordinul MS care impunea ca regulă testarea pentru instituirea carantinei
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version