Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, joi seara, solicitarea DNA de arestare preventivă a deputatului Ioan Oltean şi l-a plasat sub control judiciar.

Ioan Oltean (sursa foto jurnalul.ro)
Ioan Oltean sursa foto jurnalulro

Oltean este acuzat de trafic de influenţă şi de complicitate la abuz în serviciu în dosarul ANRP 4, dosar în care personaj principal este afaceristul Mihai Rotaru, patronul clubului de fotbal CS Universitatea Craiova.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie susţin că Oltean ar fi primit 600.000 de euro de la Rotaru pentru a interveni pe lângă şefii Autorităţii Naţionale a Restituirii Proprietăţilor.

În schimbul banilor, Oltean trebuia să-i facă pe şefii ANRP, inclusiv pe presupusa sa amantă, Crinuţa Dumitrean, fost preşedinte al ANRP, să aprobe plata unor despăgubiri uriaşe către Rotaru.

Astfel, Rotaru a ajuns să primească 25 de milioane de euro pentru un teren din Piteşti evaluat la doar cinci milioane de euro. Mai mult, Rotaru a primit avizul în circa şase luni, deşi persoana de la care cumpărase drepturile litigioase se războise cu statul, fără succes, timp de mai bine de opt ani.

Procurorii DNA au obţinut încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a lui Oltean, dar magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis că acesta poate fi anchetat sub control judiciar.

De altfel, sub control judiciar au fost plasaţi şi ceilalţi oameni implicaţi în dosar, respectiv Crinuţa Dumitrean, însărcinată în opt luni, deputatul Cătălin Teodorescu sau marele beneficiar al afacerii, Mihai Rotaru.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version