La numai 32 de ani, Ioana Andreea Lambru (ALDE) a fost numită în funcţia de secretar general al Guvernului.

Decizia, semnată de premierul Mihai Tudose, a fost publicată marţi în Monitorul Oficial.

Aceasta deţinea funcţia de secretar general adjunct al Guvernului. Ea o va înlocui în funcţie pe Roxana Cezarina Bănică.

Roxana Cezarina Bănică a fost eliberată, la cerere, din funcţia de secretar general al Guvernului, potrivit unei alte decizii publicate în Monitorul Oficial.

Lambru fusese numită adjunctă de către fostul premier Sorin Grindeanu, în ianuarie 2017. Ea a ocupat pentru a doua oară această poziție, după ce, la finele anului 2012, i-a luat locul lui Dan Mihalache în Guvernul Ponta.

Întrebat la acea vreme care sunt calitățile care au propulsat-o pe tânără în funcția de secretar general adjunct al Guvernului, la 27 de ani, Dan Mihalache preciza ca Ioana “face un efort organizatoric pe care dumneavoastră, din studiu, nu-l puteți intui”.

Fostă penelistă, Andreea Lambru a deținut și funcțiile de director la cabinetul fostului parlamentar Radu Stroe, de secretar ajunct la PNL și de director comercial la Sucursala de Administrare şi Întreţinere a Fondului Imobiliar a RA-APPS. 

Tot marţi, la cerere, au mai fost eliberaţi din funcţii următorii:

  • Elena Repede – director de Cabinet al prim-ministrului, cu rang de secretar de stat, în cadrul aparatului propriu de lucru al premierului;
  • Aurelian Felix Rache, consilier de stat la Departamentul pentru strategii guvernamentale din cadrul aparatului de lucru al Guvernului;
  • Daniela-Meri Mocanu, consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al prim-ministrului. 
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version