România are oficial, începând de miecuri, un nou ministru al Internelor, după ce preşedintele Klaus Iohannis a aprobat numirea în funcţie a lui Dragoş Tudorache, deja fostul şef de cabinet al premierului Dacian Cioloş.

dragos tudorache

Cioloş a profitat de faptul că fostul ministru, Petre Tobă, a intrat pe mâna procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi şi-a instalat favoritul la şefia Internelor, dând apă la moară celor care îl acuzau că face jocurile Partidului Naţional Liberal înainte de alegerile parlamentare din decembrie.

De remarcat că Tudorache nu prea are legătură cu Internele, el provenind mai degrabă dinspre Lumea Justiţiei, dar Cioloş dă asigurări că “a fost mai bine să numesc pe cineva din afara sistemului”.

Cum era de aşteptat, între două călătorii în străinătate, preşedintele Iohannis nu a avut emoţii în a aproba numirea lui Tudorache în fruntea Internelor. Astfel că miercuri, de la ora 16.00, la Palatul Cotroceni, fostul şef al cancelariei lui Cioloş va depune jurământul ca ministru de Interne.

Locul său în echipa premierului va fi luat de Paul Gheorghiu, fost consilier la Ministerul Economiei şi la Ministerul Dezvoltării, dar şi fost consultant senior la PricewaterhouseCoopers şi membru în Consiliul de Administraţie al Nuclearelectrica.

 

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version