Aflat de mai bine de un an în fruntea ţării, Klaus Iohannis a strălucit în special când a venit vorba de decorat oameni.

iohannis

Preşedintele României şi-a făcut un obicei din a arunca sute de decoraţii în stânga şi în dreapta şi, cum nu o mai făcuse de câteva zile, Iohannis a ieşit din nou la rampă, miercuri.

De această dată, preşedintele României a oferit titlul de “Luptător Revoluţionar cu titlu determinant” unui număr de 793 de persoane. Aceşti revoluţionari se adaugă celor 505 decoraţi deja în septembrie anul trecut.

Printre cei care au obţinut titlul de “Luptător Revoluţionar cu titlu determinant” se află şi actorii Alexandru Arşinel şi Dorel Vişan. Ei au fost printre primii care şi-au depus dosare pentru a obţine aceste titluri. De ce? Simplu! Pentru că revoluţionarii care obţin un astfel de titlu, obţin şi o mărire substanţială a indemnizaţiei de revoluţionar.

4.000 de lei/lună pentru “luptători”

Dacă cei doi actori primeau până în septembrie anul trecut câte 1.100 de lei, după ce au devenit “Luptători Revoluţionari cu titlu determinant” primesc câte aproape 4.000 de lei fiecare.

Aceşti “Luptători Revoluţionari” sunt decoraţi şi remuneraţi “pentru recunoaşterea meritelor luptei duse împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version