Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind numirea șefei ÎCCJ, Livia Stanciu, în funcția de judecător la Curtea Constituțională a României (CCR), pentru un mandat de 9 ani.

stanciu-livia

Stanciu îl înlocuiește pe Augustin Zegrean, căruia i se încheie mandatul.

Pe de altă parte, Livia Stanciu își încheia în septembrie cel de-al doilea mandat de 3 ani la șefia Înaltei curți de Casație și Justiție (ÎCCJ).

Livia Stanciu are 59 de ani și este doctor în drept, titlu acordat în 2008 de Institutul de Cercetări Juridice al Academiei Române pentru teza „Exegeza Legii Penale”.

Absolventă a Facultăţii de Drept din Bucureşti, între 1980 şi 1994 a fost procuror al Parchetului de pe lângă judecătoria Galaţi. A devenit apoi judecător şi a avansat, în următorii 10 ani, de la Secţia Penală a Tribunalului Galaţi la Secţia Penală a Curţii de Apel Galaţi. În 2004 a devenit judecător al ÎCCJ, instituţia pe care a condus-o, cu delegaţie, între 2007 şi 2008. În anul 2010 a fost desemnată preşedinte al ÎCCJ pentru un mandat de 3 ani iar în 2013, reconfirmată în funcție.

Administrația Prezidențială precizează că Livia Stanciu își va începe mandatul de judecător al CCR începând cu 13 iulie.

Până atunci, poate vom afla pe cine propune Iohannis în locul ei, la șefia ÎCCJ.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version