Fără a recurge la sesizarea Curţii Constituţionale pentru ca magistraţii să se pronunţe asupra discriminării evidente create în rândul românilor, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea pensiilor speciale pentru parlamentari.

iohannis 2

Şeful statului a trimis legea spre reexaminare, însă Parlamentul a făcut doar mici modificări. Când a reprimit actul normativ spre promulgare, Iohannis nu a încercat să apeleze la opinia CCR, deşi se vede de la o poştă că legea încalcă principiul egalităţii între români.

Prin acest gest, Klaus Iohannis s-a descalificat, mai ales că le-a promis românilor că nu va accepta privilegii. Primul dintre ele a fost însă triplarea propriului său salariu, la pachet cu cele ale premierului, miniştrilor şi preşdinţilor celor două Camere ale Parlamentului.

Cât priveşte pensiile nesimţite ale parlamentarilor, trebuie precizat că deputaţii şi senatorii aflaţi în prag de pensionare au avut grijă să-şi conserve pentru pensie privilegiile de care au beneficiat cât timp au stat în Parlament.

Astfel, dacă un deputat sau un senator au încheiat un mandat vor primi 1.500 de lei/lună în plus la pensia de bază. Cei cu două mandate vor primi în plus 3.100 lei/lună iar cei cu 3 mandate şi mai multe, 4.600 lei/lună.

Parlamentarii au adoptat acum câteva zile şi o lege pentru pensiile speciale acordate baronilor locali, actul normativ urmând să ajungă la preşedintele Iohannis, spre promulgare.

În ciuda faptului că la baza oricărei pensii trebuie să stea contributivitatea, parlamentarii taie şi spânzură când este vorba despre pensiile nesimţite. Cătălin Croitoru (PSD), fost lider de sindicat, a depus în Parlament un  proiect prin care şi profesorii vor avea pensii speciale.

Toţi românii ar trebui să primească pensie în raport cu suma pe care o cotizează de-a lungul vieţii, numai că, treptat, treptat, au început să aibă pensii speciale magistraţii, militarii şi cei din MAI şi SRI, parlamentarii, baronii locali (primarii şi viceprimarii, şefii de consilii judeţene şi vicepreşedinţii), iar în curând vor avea  şi profesorii şi – de ce nu? – doctorii.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version