Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cîrstoiu se disculpă: „Nu sunt incompatibil, există o decizie a ÎCCJ” / /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar mai există ploi până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:
Lovitură de imagine de la Cotroceni, cu doar două ore înainte ca Senatul - majoritar PSD - să respingă Legea UDMR adoptată tacit de Camera Deputaților, în 23 aprilie, privind autonomia Ținutului Secuiesc

Iohannis acuză PSD că „vrea să dea Ardealul ungurilor”

Cu doar două ore înainte ca Senatul – majoritar PSD – să respingă Legea privind acodarea de autonomie Ținutului Secuiesc (inițiată de UDMR în 23 decembrie 2019 și adoptată tacit, săptămâna trecută, de Camera Deputaților), președintele Klaus Iohannis a ieșit public cu acuzații  la adresa oamenilor lui Marcel Ciolacu, care „vor să dea Ardealul ungurilor”.

”În timp ce ne luptăm cu pandemia, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor (…) Jo napot kívanok (bună ziua – n. red.), Marcel Ciolacu! Oare ce v-a promis liderul de la Budaesta în schimbul acestei înțelegeri?”, a întrebat șeful statului, într-o declarație la Cotroceni.

Numai că șeful statului și-a amintit cam târziu despre adoptarea tacită, în 23 aprilie, a acestei legi în Cameră, deși marți seară a avut o conferință de presă în care ar fi putut vorbi despre actul normativ.

Cu două ore înainte de declarația lui Iohannis, Marcel Ciolacu a asigurat că Senatul – majoritar PSD – va dezbate și respinge miercuri, la ora 14.00, proiectul de lege depus de UDMR privind autonomia Ținutului Secuiesc.

Ciolacu acuză PNL că „mimează naționalismul” în privința Legii Ținutului Secuiesc. „PSD va da vot de respingere”

Ciolacu a acuzat, la rândul său, parlamentarii PNL că „mimează acum naţionalismul, chiar ei sunt vinovaţi pentru neîntrunirea la timp a plenului care să respingă această lege”, în 23 aprilie, în Camera Deputaților.

Declarațiile președintelui:

  • Jó napot kívánok, PSD!
  • Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României.
  • PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD!
  • Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României!
  • În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament, ca sa dea Ardealul Ungurilor.Jó napot, Ciolacu! Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înțelegeri?
  • Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă. De aceea, dragii mei, se înțelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate.
  • Eu nu mai vreau ca problemele importante ale națiunii să fie hotărâte de PSD.
  • Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României și împotriva românilor.
  • Este inadmisibil așa ceva și, până când sunt eu Preşedintele României, o astfel de lege nu va exista.
930 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv