“Nu a văzut nimeni raportul pe care s-a bazat ministrul Toader, însă prestația pe care a avut-o aseară, sincer, nu mi-a plăcut”!

Președintele Klaus Iohannis a transmis vineri de la Bruxelles, unde participă la reuniunea Consiliului European, că “nu sunt motive temeinice” pentru revocarea Laurei Codruța Kovesi de la șefia DNA.

Șeful statului a invocat și el “oportunitatea politică” – așa cum a procedat Tăriceanu cu OUG 13.

Iohannis le-a mai spus jurnaliștilor că nu i-a plăcut prestația de joi seară a ministrului Justiției, Tudorel Toader.

Iată întreaga sa declarație:

„M-am exprimat aseară instituțional, cum au constatat mai mulți analiști, dar asta este părerea mea. Nu am văzut raportul. Nu a văzut nimeni raportul pe care s-a bazat dl ministru, însă prestația pe care a avut-o aseară, sincer, nu mi-a plăcut.

Ceea ce a prezentat dl ministru a fost total lipsit de claritate și la o primă citire pe diagonală a fost lipsit și de temeinicie. Nu au fost motive temeinice pentru a propune revocarea.

Spun acest lucru pentru că legea prevede destul de detaliat ce anume se urmărește când se întocmește un astfel de raport. Este o chestiune de oportunitate politică. Doar președintele poate să revoce.

Mai mult astăzi nu o să vă spun și nici nu am ce să vă spun. Mult promisul raport nu a apărut pe site-ul ministerului, nu a apărut la Administrația Prezidențială și atunci când vom avea acest raport, vom încerca să deslușim și atunci se va putea discuta mai mult.

Da, susțin și pe dna Kovesi, susțin și activitatea DNA. (…) Ceea ce s-a spus aseară nu a fost de natură să-mi schimbe opinia”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version