Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, întrebat dacă va promulga legea privind dublarea alocațiilor copiilor, că că nu are de gând, în acest moment, să refuze, dar așteaptă explicații de la Guvern privind sursa de finanțare, care nu a fost prinsă în buget.

Amintim că șeful statului a promulgat Bugetul de stat pentru anul 2020, știind că nu sunt prinși banii pentru majorarea aleocațiilor copiilor, aprobată prin lege de PSD, în 18 decembrie. 

“Proiectul de lege (privind dublarea alocațiilor – n.r.) a ajuns la mine şi are termen de promulgare 18 ianuarie. La acest moment, nu am de gând să refuz promulgarea acestei legi, dar ea într-adevăr se află în analiză şi în aşteptarea unor lămuriri suplimentare din partea Guvernului. Vorbim despre nişte sume care nu sunt prinse în buget şi atunci Guvernul va trebui să vină cu soluţii pentru a vedea cum se poate continua”, a precizat Iohannis.

Şeful statului a adăugat că “există variante, cu siguranţă, însă trebuie să fim foarte realişti; prima rectificare de buget, deci o rectificare înseamnă să se mute bani de la un capitol la altul, se poate face abia la mijlocul anului”.

Potrivit legii adoptate de PSD (parlamentarii PNL și-au scos cartelele din aparatele de vot), alocaţia de stat pentru copii se stabileşte în cuantum de:
  • 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap
  • 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii prevăzuţi la art. 1 alin
  • 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap.
author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version