În ultimele zile au apărut tot mai multe indicii care arată modul în care guvernul PbSD-ALDE vrea să măcelărească Pilonul II de pensii.

S-a aruncat inclusiv momeala cu suspendarea plăților până la 1 ianuarie 2019, momeală retrasă ulterior de pe piață din cauza reacțiilor furibund.

Într-un final a intervenit în problemă și președintele Klaus Iohannis. Însă acesta, ca de obicei, adoptă o poziție mai degrabă neutră, arătându-le social-democrații cel mult obrazul.

“Cred că vă amintiţi, a fost parcă chiar la învestirea nu ştiu cărui Guvern PSD, că au fost multe, cred că Guvernul Tudose, exact înainte de depunerea jurământului, în cadrul audierilor în Parlament, cineva a spus afirmaţia că se desfiinţează Pilonul II. Iată că de atunci a apărut un fel de ping-pong de declaraţii. Ba se desfiinţează, ba nu se desfiinţează, ba se naţionalizează, ba nu se naţionalizează, ba se suspendă, ba nu se suspendă. Este foarte, foarte îngrijorător. Această abordare este la limita unei guvernări diletante foarte toxice şi îi somez pe guvernanţi să îşi revină, să clarifice odată pentru totdeauna care este intenţia lor legată de Pilonul II”, a fost mesajul transmis de Iohannis.

Practic, președintele nu îi urechează sau îi amenință pe social-democrați, dar îi avertizează spunându-le ceva ce oricum deja știm cu toții: “Aici nu este vorba de bani ai statului sau de bani publici. Sunt bani privați, banii oamenilor care contribuie la Pilonul II. Nu poți să te joci cu așa ceva”.

Culmea, Iohannis nu își face mari griji în legătură cu furtul calificat pe care se pregătesc să-l comită cei de la PSD și ALDE. Pe președinte îl doare mai tare de faptul că “oamenii își pierd încrederea în capacitatea statului de a proiecta și gestiona sistemul de pensii”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version