Președintele Klaus Iohannis s-a declarat “îngrijorat” de mersul proiectului de modificare a Legilor Justiției, deoarece “se poate constata cu ușurință un dialog al surzilor” între cei care promovează schimbările legislației specifice și cei din sistemul judiciar.

“Este foarte bine că se lucrează la Parlament și seara și dimineața, important nu este când se lucrează, ci rezultatul să fie unul rezonabil. Sunt foarte îngrijorat fiindcă se poate constata cu ușurință un dialog al surzilor între cei care promovează schimbările legislației specifice și sistemul care ar trebui să pună pe urmă în practică această legislație”, a precizat Iohannis, miercuri seară.

Șeful statului a insistat că “parlamentarii trebuie să înțeleagă nevoia unei consultări reale, așezate, cu toți factorii implicați”:

“Avem opinii negative de la CSM, din societatea civilă și cred că ar fi momentul acum, în ceasul al 12-lea, ca parlamentarii să înțeleagă nevoia unei consultări reale, așezate, cu toți factorii implicați, că dacă tot trebuie să se schimbe legislația în domeniul Justiției și, probabil, este nevoie de unele modificări, să fie făcute acele modificări care sunt necesare și să fie făcute după o discuție prealabilă cu toți cei implicați și să se țină cont de opiniile celor care vin să îmbunătățească această legislație”, a adăugat șeful statului.

Declarațiile au fost făcute de Iohannis după ce a participat la dezbaterea “Orașele României la 100 de ani de la Marea Unire. Un viitor smart pentru Ploiești”, organizată la Universitatea Petrol – Gaze.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version