Președintele  Klaus Iohannis a avut sâmbătă prima reacție după condamnarea la 3 ani și 6 luni de închisoare în primă instanță a liderului PSD Liviu Dragnea. 



Șeful statului a făcut următoarea declarație, la Sibiu:

”În politică nu trebuie să aștepți până la ultima condamnare. Deci Dragnea, după a doua condamnare, ar trebui să dispară pur şi simplu din viața publică românească. Aşa s-ar întâmpla în absolut orice țară chiar cu o democrație incipientă din lume. (…) Partea care mi se pare mai gravă este ca nici PSD nu își dă seama că trebui să-l trimită acasă. Se constitutie într-un grup de presiune și de lobby pentru un infractor. În politică nu trebuie să aștepți până la ultima, ultima condamnare. Cum vrea un infractor condamnat de două ori, cum crede că poate să fie credibil, să fie un exempu pentru România, este și un aspect de moralitate. Cum poate un om care este condamnat în două dosare penale să mai aibă credibilitate”, a mai declarat președintele.  

El a adăugat că din cauza acestui comportament iliberal și nedemocratic, România este aruncată înapoi, iar investitorii își pierd încrederea. Iohannis a mai spus că un lider politic nu poate să își permită să disece o hotărâre judecătorească în ședințe de partid.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version