Președintele Klaus Iohannis l-a atacat, miercuri, pe europarlamentarul Dacian Cioloș, lider al Renew Europe, care a declarat că are asigurări de la președintele Emmanuel Macron că Laura Codruța Kovesi va fi susținută pentru ocuparea funcției de procuror-șef european.

“Fiind o temă de mare vizibilitate, tot felul de politicieni se agață de ea”, a declarat Iohannis, referindu-se la Cioloș, dar ferindu-se să-i pronunțe numele.

Întrebat cum s-ar vedea în turul doi candidând împotriva unui candidat USR-PLUS, Iohannis a spus: “O competiție. Să nu se aștepte cineva să am opinii despre contracandidații mei. E dreptul lor constituțional. Fiecare să-și facă propria campanie, eu o să-mi fac mai bine campania”.

Șeful statului a afirmat, întrebat dacă o susține pe Kovesi pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European: “Eu am susținut-o din capul locului și i l-am spus și ei, și mai multor conducători relevanți din politica europeană. Se știe în UE că o susțin pe dna Kovesi. Dar pozitia nu e una care intră în negocieri odată cu comisarii. E un capitol separat și am speranța că acest post se poiate aloca doamnei Kovesi. Ar fi un rezultat foarte bun și mi-l doresc”.

Are șanse bune să ajungă procuror-șef, dar garantat nu este”, a adăugat el.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version