După mult timp, Republica Moldova are un nou Guvern, echipa condusă de premierul Pavel Filip fiind învestită, cu scandal, miercuri seara.

iohannis1

Deşi impresia generală este că oamenii lui Filip sunt, de fapt, oamenii oligarhului Vladimir Plahotniuc, iar Moldova este mai aproape, ca oricând, de Rusia, Klaus Iohannis, preşedintele României, a lăudat învestitura noului Guvern de la Chişinău.

“Prin învestirea noului Guvern, care îşi declară prioritară opţiunea proeuropeană, Republica Moldova a realizat un pas important în depăşirea crizei politice. Stabilitatea acestui stat este importantă atât pentru România, cât şi pentru Uniunea Europeană. Noul Guvern de la Chişinău are foarte mult de lucru în perioada următoare, reforme importante fiind necesar să fie demarate şi realizate. Urmăresc cu atenţie evoluţia de pe scena politică de la Chişinău şi îi asigur pe partenerii noştri de întregul sprijin al României”, a fost mesajul transmis de Klaus Iohannis.

Deşi Parlamentul Republicii Moldova a aprobat, miercuri seara, noul Guvern şi programul echipei conduse de premierul Pavel Filip, mii de oameni au protestat la Chişinău pe motiv că Filip ar fi, de fapt, omul oligarhului Vladimir Plahotniuc, cel care controlează, practic, toate instituţiile statului şi vrea să pună mâna pe ţară graţie relaţiilor excelente pe care le are cu Moscova.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version