Klaus Iohannis, președintele României, i-a primit marți, la Palatul Cotroceni, pe proaspeții absolvenți ai Institutului Național al Magistraturii.

La eveniment a participat și Tudorel Toader, ministrul Justiției. Întâlnirea se anunța a fi una incendiară, în condițiile în care în două zile Toader este așteptat să prezinte raportul despre prestația Laurei Codruța Kovesi, șefa Direcției Naționale Anticorupție.

Totuși, atmosfera a fost mai relaxată decât de obicei. Iohannis și Toader au evitat să-și vorbească direct.

Chiar și așa, președintele României i-a transmis, cu mantinela, un mesaj cât se poate de clar:

“Trăim vremuri în care actul de justiție este pus la îndoială chiar de cei chemați să răspundă în fața legii. Magistrații sunt în prima linie a apărării principiilor fundamentale pe care se consolidează orice stat de drept autentic, iar de tăria de caracter a acestora depinde bunul mers al justiției în România. Eu vreau să-i asigur că nu sunt singuri în această luptă ci îi au alături pe românii care și-au arătat susținerea pentru o justiție independentă și dreaptă. Reafirm deplina mea susținere pentru îndeplinirea misiunii magistraților”.

Asta ar însemna că și dacă Tudorel Toader, ministrul Justiției, vrea să-i facă pe plac regelui Dragnea și să propună executarea Laurei Codruța Kovesi din fruntea DNA, Iohannis nu va aproba o asemenea măsură.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version