Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, cu câteva ore înaintea unei conferințe de presă pe tema NATO, că nu intenţionează să îşi scurteze mandatul de şef al statului.

Aceasta, în ciuda faptului că Ciolacu&Ciucă au devansat alegerile prezidențiale pentru 15 şi 29 septembrie – primul și al doile tur de scrutin.

Potrivit Constituției, preşedintele României îşi exercită mandatul până la depunerea jurământului de către preşedintele nou ales. Însă Iohannis a depus jurământul pe 21 decembrie 2019, astfel că nu i se încheie mandatul în septembrie, ci trei luni mai târziu.

Când a fost întrebat, marți, în conferinţa de presă comună cu omologul său din Muntenegru, Jakov Milatovic, dacă are în vedere o scurtare a mandatului de preşedinte, în vederea obţinerii unei funcţii la vârful UE sau NATO.

„În ce privește NATO, știți că voi face o declarație puțin mai târziu, astăzi, la ora 17:00, și o să vă spun mai multe atunci, dar nu intenționez să îmi scurtez mandatul de președinte”, a declarat Klaus Iohannis.

El a răspuns în doi peri la întrebarea dacă ar accepta, după încheierea mandatului, să locuiască în vila de pe Aviatorilor 86, pe care o renovează cu 7 milioane de euro RAAPPS:

„Am observat că există o preocupare intensă, dar este o preocupare legată de alegeri. Este o preocupare electorală a unora. Nu este o chestiune de actualitate. Eu nu am solicitat o locuință pentru când va fi să fie. Nici nu mi s-a oferit. Tema este pentru mine una despre care citesc în gazetă”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version