Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni seară, după decizia CCR care i-a anulat desemnarea lui Ludovic Orban în funcția de prim-ministru, că va aștepta publicarea motivării.

”Nu voi comenta decizia CCR, ci voi aștepta publicarea motivării”, a declarat șeful statului, aducând noi acuze la adresa PSD.

”După ce a produs una dintre cele mai dezastruoase guvernări după Revoluție, a demis guvernul Orban pentru a conserva puterea baronilor, PSD a provocat a nouă criză”, a spus el.

”Îi asigur pe români că România este o țară guvernată, chiar dacă de un guvern interimar”, a mai spus el.

Întrebat dacă îl va desemna tot pe Ludovic Orban, Iohannis a evitat un răspuns clar: ”Evident că voi pregăti câteva demersuri foarte concrete pe care le voi pregăti imediat ce am luat aceste decizii”.

Despre posibilitatea de a desemna un premier din partea unei majorități în jurul PSD, șeful statului a fost ferm: ”Am spus-o și o repet: nu voi desemna un premier PSD”.

Întrebat dacă va desemna un independent susținut de PSD, președintele a sous: ”Nu există nici un partid sau coaliție cu majoritate. Nu voi desemna un premier decât când voi considera că e soluția justă pentru criza în care ne aflăm”.

”Guvern de un iune națională nu”, a mai răspuns Iohannis la o întrebare.

Întrebat ce șanse mai sunt acum pentru anticipate, el a admis că ”tocmai au scăzut. Sub 50%”.

Q: O să vă implicați să creați o majoritate parlamentară în jurul PNL?
A: Majoritățile se formează prin negocieri politice. Dacă și pe cine voi desemna – o să aflați când fac desemnarea.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version