Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cîrstoiu se disculpă: „Nu sunt incompatibil, există o decizie a ÎCCJ” / /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar mai există ploi până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:
Declarație eminamente politică de la Palatul Cotroceni: PSD e vinovat de decizia CCR, deși fosta PNL-istă PNL migrată la ALDE, Renate Weber, a atacat OUG 34

Iohannis plânge după amenzile neconstituționale: „Fără aceste sancțiuni, morții ar fi fost mult mai mulți”

Președintele Klaus Iohannis plânge după amenzile declarate neconstituționale și dă vina pe PSD pentru decizia de miercuri a CCR – deși Avocatul Poporului, Renate Weber, fostă PNL-istă migrată la ALDE, a atacat la Curtea constituțională OUG 34/2020. Șeful statului a declarat joi seară, la Palatul Cotroceni, că „fără aceste sancțiuni, morții pe care astăzi îi plângem ar fi fost mult mai mulți”.

Numărul amenzilor a scăzut simțitor joi, după ce Curtea a declarat neconstituționale atât OUG 1/1999 privind instituirea amenzilor în perioada stării de urgență, cât și OUG 34/2020 privind majorarea de 10 ori a acestor sancțiuni.

CCR: Amenzile uriașe sunt neconstituționale, dar trebuie atacate în instanță

Astfel, polițiștii și jandarmii au amendat, în ultimele de 24 de ore, numai 3.055 persoane, cu 5.110.730 de lei, față de sancțiunile de peste 20 de milioane de lei aplicate în fiecare zi, până acum.

Declarația sefului statului, la o zi după decizia CCR, a fost una eminamente politică:

„Am văzut cu câtă satisfacție au primit unii politicieni decizia CCR cu amenzile. E încă un semn de nepăsare, inconștiență și neînțelegere a misiunii pe care o au. Pentru acești politicieni interesul politic e mai prsus de oameni. Sancțiunile au fost utile pentru a impiedica răspândirea virusului. Suprinzătoare e perspectiva unor autorități care au obligația constituțională de anu pierde din vedere atunci când iau decizii interesul general al societății. Fără aceste sancțiuni, morții pe care astăzi îi plângem ar fi fost mult mai mulți.

Pericolul epidemiei nu a trecut, responsabilitatea fiecăruia e în continuare aceeași. Regulile și sancțiunile nu au alt scop decât protejarea sănătății și vieții fiecăruia dintre noi.

Politicienilor care fac un scop din apărare și protejarea drepturilor, celor care încalcă legea, le cer să înceteze să mai pună în pericol viața cetățenilor.

Românii se confruntă cu doi inamici: unul e virusul. Cel mai bine intenționați dintre noi am fi crezut că atunci când națiunea are de confruntat un pericol major toate forțele se unesc. o iluzie și spranțe deșarte, pt că lupul își schimbă blana, dar năravul ba.

Profitând că atenția publică e concentrată pe epidemie, PSD a lucrat în parlament mult și prost, toxic de-a dreptul, a continuat să facă ce știe mai bine acest partid nociv, care a scos sute de mii de oameni în stradă, care a pus România într-o situație jenantă în fața partenerilor, care a fost pe cale de a scoate țara de pa parcursul european”.

Iohannis a amintit și de victoria Laurei Codruța Kovesi la CEDO, fără să spună, însă, că însuși el a semnat decretul de revocare a acesteia de la șefia Direcției Naționale Anticorupție (DNA), după ce, în prealabil, i-a cerut insistent demisia iar aceasta a refuzat categoric și și-a cerut dreptatea la CEDO. 

Kovesi a câștigat la CEDO procesul privind revocarea sa de la șefia DNA

„Măsurile populiste au darul de a ne aminti de ce este în stare să facă PSD. Exemplu: legile de suspendare a plăților la utilități și de amânare a ratelor la bănci, declarate neconstituționale. CEDO ne-a arătat din nou care este agenda PSD, pe care nu a abandonat-o”, a spus Iohannis.

Președintele a continuat atacul politic referindu-se și la „baronii locali”, uitând că Guvernul Orban a refuzat cu obstinență să dea OUG pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin:

„Prin ceea ce continuă să facă, pesediștii dovedesc că nu abandonat controlul politic pe justiție. Dacă ar putea și nu s-ar teme de reacția românilor, ar face-o și acum. De ce face PSD asta? Simplu. Pentru că a rămas același partid preocupat doar să-și salveze baronii. Cel mai recent exemplu l-am avut zilele trecute în Parlament: PSD era pregătit să lovească din nou în standardele de integritate. PSD nou sau vechi vrea să le permită unor aleși locali incompatibili să candideze. Unica prioritate a pesediștilor, chiar și într-o criză umanitară, rămâne doar aceasta: legi cu dedicație pentru baronii lor. PSD a infestat cu persoane obediente toate instituțiile. În 2018 și 2019, pentru a proteja infractorii, PSD a încercat să pună pe butuci ICCJ, împreună cu sateliții lor. PSD acum vrea să-i apere pe cei care încalcă legea, cu sprijinul acelorași sateliți. Modul de a se comporta al PSD a dus la ani pierduți pentru România. Resetarea României nu se poate realiza atât timp cât PSD controlează majoritatea parlamentară”.

„După ieșirea din criză, principalul obiectiv trebuie să fie de a pune România pe drumul unei dezvoltări durabile. Știm ce avem de făcut și vom continua să reparăm tot ceea ce s-a dovedit că funcționează greșit”, a conchis Iohannis.

1K Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv