Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu generalul Florian Coldea înainte ca acesta să fie suspendat de șeful său, Eduard Hellvig, din fucția de adjunct al directorului SRI. 

coldea iohannis hellvig

Acuzat că a fost implicat în fabricarea mai multor dosare penale, generalul Florian Coldea a făcut un pas în spate fiind suspendat din funcţia de director operativ al Serviciului Român de Informaţii.

S-a luat această decizie, după ce afaceristul Sebastian Ghiţă a dat publicităţii mai multe informaţii compromiţătoare despre Coldea.

S-a spus că decizia de suspendare a lui Coldea a venit tocmai de la preşedintele Klaus Iohannis. Iar şeful de stat a confirmat vineri, prin intermediul purtătoarei de cuvânt, Mădălina Dobrovolschi, că a avut o întâlnire cu generalul Coldea după ce au apărut dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă.

Totuşi, Mădălina Dobrovolschi a ţinut să precizeze că “a existat o discuţie între domnul Klaus Iohannis şi domnul Florian Coldea, dar deocamdată nu avem informaţii în legătură cu conţinutul acestei discuţii, iar acestea sunt singurele comentarii care se pot face în legătură cu acest subiect, cel puţin pentru moment”.

De asemenea, Mădălina Dobrovolschi nu a confirmat că Laura Codruţa Kovesi, şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a ajuns pe lista neagră a lui Klaus Iohannis.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version